Hra o trůny: Autor knižní předlohy chystá velký zvrat. V seriálu ho neuvidíme. Proč?

To vysvětlil sám George R.R. Martin.

Jaká je nejčastější stížnost u filmových/seriálových adaptací knih? Není to těžká otázka - příliš se odklání od předlohy. A to se samozřejmě děje i v případě Hry o trůny, která se v mnoha případech vydala vlastní cestou.

Někdy se to týkalo drobností, jindy důležitých událostí. Nakonec jsme se tak dostali do situace, kdy jsou určité postavy v knihách stále naživu, zatímco v seriálu už to mají za sebou. A tak situace nevyhnutelně dospěla k tomu, že autor knižní série Píseň ledu a ohně George R.R. Martin připravuje pro čtenáře velký zvrat, který ale na obrazovkách neuvidíme:

"...je to něco, co zahrnuje několik postav, z nichž je jedna v seriálu mrtvá, ale není mrtvá v knihách. Takže to seriál udělat nemůže, bohužel, protože oni zabili postavu, kterou já nezabil." 

Konkrétní jméno nepadlo a tak můžeme jen hádat, o kom je řeč. Existuje více postav, které v seriálu neskončily úplně nejlépe, ale v knihách jsou živé a zdravé (nebo alespoň to první).

Martin dál dodal, že nechce, aby vývoj příběhu v seriálu příliš ovlivňoval to, jaký bude děj v následujících knihách. Spisovatel sice konzultuje s tvůrci Hry o trůny, tak aby důležité momenty nebyly příliš odlišné, ale to neznamená, že touží po tom, aby si knižní a seriálová podoba byly podobné jako vejce vejci.

To sice oddané čtenáře může na jednu stranu štvát, na tu druhou to má své výhody. I znalci předlohy se takto na obrazovkách dočkají překvapení.

Hra o trůny se na obrazovky vrátí 24. dubna.

Zdroj: IGN
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat