American Crime Story: Jaký je sourozenec American Horror Story?

American Crime Story už vypustila svůj druhý díl...

První řada ACS se zaobírá jednou z největších kauz amerických dějin. Lid vs. O.J. Simpson. Nejen, že se jedná o velmi silné téma ke zpracování, ale máme zde i úhly pohledu z jiných táborů. Vnikáme do soukromí O.J. Simpsona, který se neumí se soudem vyrovnat, ale také pohled veřejnosti a pohled vyšetřovatelů. Dále se zde setkáváme s pohledem na Simpsonovy blízké známé, kteří mu budou nápomocní nebo naopak.

Dlouho očekávaná a velmi vydařená podívaná, která umí divákovi zamotat hlavu. V mnohých situacích člověk neví, na kterou stranu se přiklánět, protože silné scény nabité emocemi, zejména telefonní hovory mezi Simpsonem a Kardashianem nás nutí měknout. A z těchto scén je také jasné, že ti to dva si byli až nezdravě blízcí.

Seriál má velmi silnou hvězdnou základnu. Uveďme si hlavní postavy této řady, z nichž se některé určitě stanou ikonickými.

Cuba Gooding Jr. jako O.J. Simpson


Již po první epizodě nám může být jasné, že Gooding Jr. tento comeback vzal více než vážně. Ve scéně, kdy si O.J.Simpson chtěl vzít život přímo před Robem Kardashianem, svým přítelem, byl Gooding více než přesvědčivý. Tuto roli musel studovat více než, kteroukoliv roli předtím a je na místě uznat, že se mu to podařilo téměř na výbornou. Vytkla bych mu snad lehké přehrávání, které vždy patřilo k jeho projevu.

David Schwimmer jako Rob Kardashian



Ross z našich oblíbených přátel se už celá léta snaží prorazit i jinde než jen v dabingu dětských animáků. Schwimmer kvůli roli Roba Kardashiana přibral a zmohutněl, bez nadsázky prodělal pro svou roli největší fyzickou proměnu. Roztomilý ňouma, kterého máme všichni zafixovaného, se v tomto seriálu naprosto vytrácí, protože Schwimmer celé měsíce nacvičoval Kardashianovy grimasy a gesta, aby jeho výkon byl, co nejvěrnější a aby herce zapsal do seriozní tvorby. Doufejme, že to Davidovi otevře další dveře do světa dramatických pořadů a filmů.

John Travolta jako Robert Shapiro


Shapiro, jeden z nejmazanějších právníků své doby. John Travolta se role zhostil s úctyhodným zapálením. Travolta se často představoval jako klaďas, zejména v rodinných komediích Kdopak to mluví, ale ani slizouni a záporáci mu nejsou cizí. Od Operace Swordfish je jasné, že zvládne cokoliv, co mu režie naloží. A to nám opět dokazuje i přes svůj věk. Ale kritici mu dávají velmi zabrat, prý Shapirův projev ještě umocňuje a přehání. Ano, advokát měl svůj vlastní styl projevu, ale Travolta z něj prý dělá jen žvanění a chvástání. Nicméně, přímo na tuto roli je pouze jedna skutečná oficiální negativní kritika, takže si myslím, že od toho se nemusíme nechat nakazit.

Sarah Paulson jako Marcia Clark


Paulsonová je více než ostřílená herečka a žena mnoha tváří. V American Horror Story jde o stálici, která běžně ztvárňuje dvě postavy v jedné sérii. Paulsonová tedy přijala další výzvu a tentokrát American Crime Story. Jako postava hlavní žalobkyně Marcii Clarkové se nám Paulsonová představuje v novém světle. Jako silná, emancipovaná a soběstačná jednotka.

Co si myslíte o American Crime Story vy?
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat