Živí mrtví: Proč je podle tvůrce důležité, aby v seriálu umíraly postavy?

Robert Kirkman vysvětlil důvod, proč postavy umírají jako na běžícím pásu.

Jednou z věcí, kterými se proslavil seriál The Walking Dead je to, že se tvůrci nebojí nechat umírat i hlavní postavy. A to docela často. V podstatě nikdo není v bezpečí (snad kromě Ricka, Daryla a Carol, ty asi budeme vídat ještě hodně dlouho) a autor komiksové předlohy a scenárista seriálu Robert Kirkman vysvětlil, proč je to pro Živé mrtvé důležité:

"Napsal jsem komiks nějakých osm let předtím, než vůbec vznikl seriál a víte, rád říkám ´lidé budou umírat,´ o to nechcete přijít, jestliže postavy přežívají a jsou v bezpečí dlouhou dobu, přijdete o onen element ´můj bože, každá z těchto postav může kdykoliv odejít.´ To je nesmírně silný motor, který pohání celou tuhle věc a vyvolává emoce." 

Je pravda, že se s tím The Walking Dead opravdu nemazlí a zemřela už hromada více či méně populárních postav. A současně je na místě poznamenat, že v tomto ohledu se první polovina šesté řady držela zpátky. Ale tvůrci naznačili, že ve druhé polovině aktuální řady dojde ke smrti významných hrdinů. To, o kom je řeč, zatím není jasné.

Seriál se vrátí na obrazovky 14. února.

Myslíte, že jsou skutečně všichni v nebezpečí nebo se domníváte, že tvůrci nemají "koule" na to, nechat umřít některé postavy?


Zdroj: BravoTV

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat