5 nejhorších seriálových smrtí roku 2015

Která televizní úmrtí byla tak trochu zbytečná? !!!POZOR, SPOILERY!!!

Seriálové postavy umírají, to je prostě běžný jev. Někdy se dočkají odchodu heroického, jindy šokujícího a sem tam jde o smrt, která jednoduše naštve, protože ji scenáristé prostě nezvládli napsat dobře, případně ji vtlačili do příběhu hodně násilně. A k tomu došlo i minulý rok.

Rosalind Price (Constance Zimmer) v Agenti S.H.I.E.L.D.u.

Rosalind byla původně protivnicí hlavních hrdinů, ale postupem času se z ní vyklubala kladná postava a dokonce i blízká osoba agenta Coulsona (Clark Gregg). Ovšem, když už to vypadalo, že je čeká trocha štěstí, byla Rosalind zabita. Malinko to působilo jako snaha šokovat za každou cenu a zatlačit na Coulsona, aby se z něj stala pomstychtivá mašina.

Eddie Thawne (Rick Cosnett) ve Flashovi

Nebudeme si nic namlouvat, Eddie byl většinu první řady zbytečná postava. Scenáristé často nevěděli, co si s ním počít a jejich zoufalá snaha skončila tím, že ho v závěru nechali zemřít. Jednoduché řešení. Ale alespoň ho nechali odejít jako hrdinu, když už nic jiného. Možná by ale bylo lepší, kdyby pečlivěji rozvíjeli jeho dějovou linku, aby se ho nakonec nemuseli zbavit.

Nicholas (Michael Traynor) v Živých mrtvých

Nicholas byl osina v zadku. A to pořádná. Ve chvíli, kdy se situace začala otáčet a pomalu se z něj stávala docela snesitelná bytost, tak se dostal do situace, kdy na sebe namířil zbraň a "ozdobil" svou hlavu novou dírou. A aby to ho nebylo málo, během toho srazil mezi nemrtvé Glenna (Steven Yeun), miláčka publika. Stručně řečeno, objeví se otrava, to se začne měnit, aby následně udělal (s prominutím) pořádnou kr*vinu.

Shireen Baratheon (Kerry Ingram) ve Hře o trůny

Game of Thrones je (kromě jiného) proslulá tím, že servíruje jednu smrt za druhou. A obvykle jde o hodně drsné momenty. Minulý rok také zemřelo několik postav. Jednou z nich byla i Shireen, která byla upálena zaživa a to na rozkaz svého vlastního otce. Ne, že by to nebylo mrazivé, ale naprosto to rozbouralo všechny sympatie, které začal Stannis u diváků probouze.

Derek Shepherd (Patrick Dempsey) v Chirurzích

V oblíbeném lékařském seriálu se odehrála hromada úmrtí, ale smrt Dereka byla asi nejvíce šokující. I když možná ne pro ty, kteří se zajímají o to, co se děje na place. Šuškalo se, že Patrick Dempsey vůbec nevychází s tvůrkyní seriálu Shondou Rhimes. A jak to tak bývá, profesionalita jde v těchto případech stranou a je možné, že právě jejich spory vedly k tomu, že byl Derek zabit. Trochu přízemní důvod pro odstranění jedné z nejoblíbenějších postav.

Která seriálová smrt nejvíce zaskočila vás?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat