Hra o trůny: Je Stannis Baratheon opravdu mrtvý?

Nebo se vrátí? POZOR, SPOILERY!!!

V předchozí řadě Hry o trůny došlo k několika úmrtím. U některých bylo jasné, že jsou finální, u jiných ne. První, kdo obvykle přijde na přetřes je Jon Snow (Kit Harington), ale mluví se také o Stannisu Baratheonovi (Stephen Dillane), jehož osud nebyl divákovi ukázán.

Vyrojily se tak spekulace, že Stannis nemusí být mrtvý. Ovšem, režisér seriálu David Nutter pro Entertainment Weekly potvrdil, že je tahle postava v pánu:

"Už od začátku a napříč scenáristickým procesem bylo záměrem to, že je mrtvý."

Dál režisér dodává:

"Myslím, že to byl silný pocit nevyhnutelnosti, pokud jde o to, co se má stát, myslím, že vše, co následovalo bylo svým způsobem bezdůvodné... Vždy jsem věřil, že střih je druhem věci, kdy sestříháte scénu chvíli předtím než začne a těsně předtím než skončí. To je přesně to, co jsme udělali s touto sekvencí a myslím, že to fungovalo skvěle."

Pro Variety Nutter vysvětlil, proč byl vůbec Stannis zabit, i když v knihách je stále naživu:

"Získali jste pocit, že Stannis už nemá pro co žít. Životním posláním Brienne bylo to ukončit. Nastal moment, kdy byl Stannis připraven na smrt."

K tématu tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss dodávají:

"Stannis udělal tu nejhorší věc, kterou může člověk spáchat a když si uvědomil, že to bylo zbytečné, myslím, že byl připraven odejít. Svým způsobem bylo to, že se objevila Brienne, aby ho zabila, úlevou."

Něco podobného ale podle nich neplatí pro Brienne (Gwendoline Christie):

"Myslím, že pro ni to nebyla v poslední chvíli úleva, protože očekávala nějaké monstrum a co našla, byl Stannis, který má určité vlastnosti monstra - je muž, který je ochotný obětovat vlastní dceru - ale také má určité lidské kvality a jednou z nich je odvaha. Neodejde s tím, že bude fňukat. Pravděpodobně spousty věcí lituje, ale nepodělí se o ně s cizím člověkem."

Stannis je tedy s největší pravděpodobností mrtvý a jeho návrat v šesté řadě, která začne v dubnu, zřejmě nehrozí.

Mrzí vás to?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat