Teorie velkého třesku: Žaloba na seriál. Někdo se z tvůrců snaží vytáhnout peníze

Tvůrci seriálu se musejí potýkat s hodně nepříjemným problémem.

Pokud je něco úspěšného, pak je skoro jisté, že se na tom někdo pokusí přiživit. A nejinak je tomu zřejmě i v případě sitcomu Teorie velkého třesku, který patří k nejvýraznějším komediálním počinům za poslední roky. 

Dalo se očekávat, že dříve nebo později někdo vyrukuje s žalobou. A stalo se. The Big Bang Theory se potýká s žalobou kvůli použití oblíbené písně Sheldona (Jim Parsons) Soft Kitty. Právě ta je silně podobná jinému songu nazvanému Warm Kitty z roku 1937 od Edith Newlin. 

Společnost Warner Bros. si pak zajistila práva na tuto píseň, ovšem dcery Edith Newlin tvrdí, že je Warner Bros. nikdy nekontaktovalo a to i přes skutečnost, že dané dámy vlastní práva na Warm Kitty. 

Sestry tak žádají nejen finanční kompenzaci (její výše není známá), ale také chtějí po soudu, aby tvůrcům zatrhl používání Soft Kitty v seriálu. 

Je tu ale pár nejasností, které mohou celou situaci zkomplikovat. Sestry sice tvrdí, že vlastní práva na píseň, ale zatím nebyl předložen jasný důkaz. Kromě toho, původní song Warm Kitty není zase tak původní. Inspiraci našel u anglické písně, která pro změnu vychází z německé říkanky...

Uvidíme, jak soud nakonec rozhodne. Ovšem, faktem je, že málokdo asi věří, že zrovna Soft Kitty má lví podíl na úspěchu Teorie velkého třesku. Nebo myslíte, že je důležitou součástí seriálu? 

Zdroj: TMZ
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat