Takhle to dopadá, když dva dny sledujete Simpsonovi a berete u toho drogy

Děti, neberte drogy.

Možná to bude znít jako výmysl, ale skutečně k tomu došlo. Jeden nejmenovaný muž se rozhodl dát si maraton Simpsonových a zážitek podpořit drogou LSD. Výsledkem toho je prohlášení, u kterého budete kroutit hlavou. 

"Simpsonovi jsou nejlepším komediálním seriálem všech dob. Simpsonovi jsou příběhem nás všech. Až přiletí marťané a budou se ptát na naši historii, předám jim všechny řady Simpsonových na DVD nebo na tom, na čem to marťané sledují. 

My všichni jsme Bartem - My všichni se cítíme nedocenění, protože se lidé rozhodli soustředit na naše nedostatky místo toho, aby se soustředili na naše talenty. My všichni jsme ovlivněni špatnými lidmi a sami máme špatný vliv. My všichni hledáme vzrušení, které ubližuje nám i ostatním kolem nás. 

My všichni jsme Lisou - My všichni se cítíme nedocenění, když se snažíme být hlasem rozumu a inteligence a lidé, které milujeme, nás ignorují. My všichni se cítíme, že se nikam neposouváme, bez ohledu na naše schopnosti. My všichni se cítíme lapeni s lidmi, kteří nám nikdy neporozumí. 

My všichni jsme Marge - My všichni se cítíme nedocenění, když vyjadřujeme naše obavy a lidé, které milujeme nás považují za otravy. My všichni se cítíme utlačovaní našimi milovaný a to do bodu, kdy ztratíme naši vlastní osobnost. 

My všichni jsme Homerem - My všichni se cítíme nedocenění, když si to nezasloužíme. My všichni jsme náladoví a tvrdohlaví ignoranti. My všichni se snažíme potlačit bolest ze života, který nás nikdy neuspokojí a to až tak, že to zraňuje náš mozek. 

My všichni jsme Maggie - My všichni se cítíme nedocenění, protože se cítíme nevyslyšeni a lehce zapomenutelní. My všichni máme talenty, u kterých máme pocit, že je ostatní nevidí. A pokud berete tolik drog jako já, tak pravděpodobně také často padáte k zemi. 

Oni všichni úplně nezapadli mezi ostatní, bez ohledu na to, jak hodně se snažili. Oni se nikdy nezmění. 

My všichni máme špatné rodiče, my všichni budeme špatní rodiče (ti z nás, kteří budou mít děti) a my všichni budeme mít dysfunkční vztahy. 

Springfield je lidským mozkem. Každý jeho obyvatel je dokonalým příkladem části z nás. 

Shelbyville je normální lidský mozek. Nenávidíme se, aniž bychom k tomu měli důvod, přestože jsme jeden jako druhý. 

Simpsonovi rozvinuli americkou společnost. Díky nim jsme začali mluvit o korupci na obou stranách amerického politického spektra, o právech gayů, dobrém a špatném rodičovství, o správném chováním k domácím mazlíčkům, etice vegetariánství, klišé v naší zábavě a o všem ostatním. 

Nejlepší animátoři (jako Brad Bird) a nejlepší komediální scenáristé pracovali na Simpsonových, takže jejich počiny jsou skvělým příkladem, jak psát komedii a animované seriály a to až do bodu, že je KAŽDÝ ´kopíruje´.

Ale krása Simpsonových se skrývá v tom, že oni vykrádají sami sebe. Krása Simpsonových se skrývá v tom, že jsme všichni stejní a že všechno už bylo někdy udělané, takže můžeme tvořit a vyjadřovat se naprosto volně. 

My jsme Springfield. My jsme Simpsonovi. Matt Groening je Bůh. Dan Castellaneta, Yeardley Smith, Nancy Cartwright, Julie Kavner, Hank Azaria a Harry Shearer jsou jedni z nejlepších satiriků, improvizátorů a hlasových herců, kteří kdy žili. 

Všichni si vezměte drogy a sledujte Simpsonovi. Nastala doba Simpsonových. Bůh žehnej Simpsonovým."

Beru zpět, kroucení hlavou asi není na místě. Sice tenhle projev zní místy dost šíleně, ale současně je v něm pár hodně povedených částí, které jsou hlubší než by se mohlo na první pohled zdát. Ale i tak by měl asi daný člověk rychle spláchnout všechny drogy do záchodu a přihlásit se do léčebny, protože mu lehce "hrabe".

Jak se vám ono vyjádření líbilo? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat