Nejvíce "nelegálně" stahované seriály roku 2015

Sosala se Hra o trůny, Živí mrtví i Mr. Robot.

Konec roku je skoro tady, takže nastal čas na rekapitulování. Například toho, které seriály byly nejvíce stahované. Nemluvíme tu o oficiálním stahování z legálních zdrojů, ale o "sosání", které není posvěcené vlastníky práv.

Někdy je to nazýváno "nelegálním stahováním", to ale není úplně přesné, v některých zemích (včetně ČR) není stahování filmů a seriálů nezákonné, nezákonné je až jejich sdílení. Ale právnická hantýrka není tím, o co tu kráčí, určitě vás více zajímá, kterých deset seriálů se stahovalo nejčastěji.

S přehledem přišel server TorrentFreak a samozřejmě čísla nejsou úplně přesná, server nemá přístup k datům z ostatních zdrojů, ale i tak tento žebříček stačí, aby si člověk udělal obrázek o popularitě jednotlivých sérii.

10. Kravaťáci (2,6 milionů stažení)

9. Černá listina (2,9 milionů stažení)

8. Supergirl (3 miliony stažení)

7. Vikings (3,3 milionů stažení)

6. Mr. Robot (3,5 milionů stažení)

5. The Flash (3,6 milionů stažení)

4. Arrow (3,9 milionů stažení)

3. Teorie velkého třesku (4,4 miliónů stažení)

2. Živí mrtví (6,9 miliónů stažení)

1. Hra o trůny (14,4 miliónů stažení)

Žádné velké překvapení se nekoná, Game of Thrones opět dominuje desítce nejstahovanějších projektů. Není to nic nečekaného, jde o kultovní záležitost, kterou vysílá placená kabelová stanice HBO, takže lidé rádi využijí jiné cesty, jak se na seriál podívat, aby pak věděli, o čem ostatní mluví, když hlásají věci jako "Winter is Coming".

Ani další příčky asi nezaskočí. Živí mrtví jsou extrémně populární, stejně tak sitcom Teorie velkého třesku. Komiksovky The Flash a Arrow mají také hromadu příznivců, podobně jako historický masakr Vikings. Nováčky v přehledu jsou povedený Mr. Robot a komiksová Supergirl.

TOP 10 uzavírají Černá listina se skvělým Jamesem Spaderem a svižná právnická podívaná Kravaťáci.

Co si myslíte o stahování seriálů? Přijde vám to nefér vůči tvůrcům nebo to chápete s ohledem na to, že někteří nemají jiné cesty, jak se k některým seriálům dostat?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat