Příliš sexu? Násilí? Ne, ne, televizní diváci si aktuálně stěžují na úplně jiné věci

Na které?

Pokud se budeme bavit o kritice ze strany publika, pokud jde o seriály a reklamy, pak nejčastěji se peskuje na to, že je na obrazovce moc brutality nebo nahoty. Ale očividně už jde o příliš okoukané stížnosti a tak se začínají objevovat jiné výtky.

To vyplývá z údajů společnost Watchdogs - Advertising Standards Authority, která se právě kritikou diváků zabývá. Aktuálně je totiž velkým hitem zasílat stížnosti, které se týkají klaunů. Některé lidi prostě a jednoduše děsí, když se na obrazovce objeví klaun. Ale kromě toho také včely, hadi, ptáci nebo třeba zvracení.

Mluvčí Komise reklamních praktik k tomu poznamenal:

"Přestože jsou fóbie velmi reálné pro ty, kteří jimi trpí, je na místě poznamenat, že téměř každé téma nebo výjevy mají potenciál způsobit v určité míře fóbii. S ohledem na velmi individuální povahu fóbií, je nemožné brát v potaz všechny z nich při tvorbě reklam. Mělo by být bráno na zřetel, že Advertising Standards Authority nemůže zakročit proti reklamám pouze na základě toho, že je v nich had, pavouk nebo klaun."

Ještě, že tu má alespoň někdo rozum. Kdyby se tvůrci museli přizpůsobovat všem divákům, tak ani nechci hádat, co by v televizi zbylo.

Který výjev na obrazovce zneklidní vás?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat