TV Štabajzny: Emilia Clarke - Vládne drakům a bojuje s terminátory

Anglická kráska, kterou si zamilovali fandové fantasy.

Emilia přišla na svět v roce 1986, konkrétně 26. října v Londýně. A nebylo zrovna šokem, že jí zaujalo herectví. Její tatínek pracuje v divadle jako zvukař a tak se Emilia o hraní začala zajímat už v době, kdy my ostatní ještě kakáme do nočníku.

Clarke herectví i vystudovala a to na Drama Center London. Nejprve se věnovala hlavně divadlu, ale také se objevovala v reklamách. Následovala mýdlová opera Doctors a bolestně béčkový film Trias útočí (2010).

To ale nejsou zrovna projekty, které by patřily ke zlatému fondu. Ovšem, v roce 2010 byla herečka obsazena do fantasy seriálu stanice HBO Hra o trůny a to už je jiné kafe. Emilia se postavila po bok velmi zkušených herců, ale neztratila se mezi nimi, za svůj výkon obdržela několik cen a také dvě nominace na prestižní ocenění Emmy.

Herečce byla nabídnuta hlavní ženská role v Padesáti odstínech šedi (2015), ale to odmítla, nechtělo se jí svlékat (ne, že by Hra o trůny byla zrovna cudná podívaná). Místo toho jsme ji mohli vidět v zatím posledním přírůstku do série Terminátor s podtitulem Genisys.

Při pohledu na fotografie vás asi nepřekvapí, že ji několik serverů a časopisů zařadilo mezi nejkrásnější ženy světa. Esquire ji například označil za nejvíce sexy ženu letošního roku.





Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat