Sherlock: Tvůrce seriálu o viktoriánském speciálu

Na co se připravit?

Zatímco spousta lidí přemýšlí o tom, jak se prvního ledna příštího roku zbaví kocoviny, fanouškové britského seriálu Sherlock se začátku nového roku nemohou dočkat. Proč? Premiéru bude mít speciál, který bude zasazen do viktoriánské Anglie.

Což je zpráva, které mnohé zaskočila. Ale výkonný producent Steven Moffat ty, kteří jsou obdobím, ve kterém se bude speciál odehrávat zaskočeni, uklidňuje:

"Nemohli jsme sázet jen na to, že to bude 90 minut legrace. Naší ambicí bylo, a to výslovně, aby prvních 15/20 minut bylo zábavných díky tomu, že uvidíte naši verzi Sherlocka Holmese přemístěného zpět do jeho původní éry. Poté, už jsme chtěli pokračovat s příběhem. Je to pravé děsivé tajemství... s opravdu dobrým rozuzlením, ale je tu také pokračující napětí mezi verzemi postav, které jsme vytvořili tak, aby vyhovovaly moderní době a nyní jsou ve viktoriánské éře. Je tu mnoho toho, co bude řečeno o každé z postav a jak přežily cestování v čase."

Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se scenáristé vypořádají s podobným námětem. Mnozí asi budou souhlasit, že scenáristé Sherlocka občas zaškobrtnou a podobně náročná zápletka je tenkým ledem. Nezbývá, než doufat, že tenhle odvážný krok s cestou do minulosti vyjde.

Myslíte, že to dopadne dobře a speciál nezkazí seriálu reputaci?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat