Recenze: The Walking Dead S06E07 (Heads Up)

Hlavu vzhůru.... POZOR, SPOILERY!!!

Tak jo, dobře!!! Uznávám, že moje tvrzení, že Glenn (Steve Yeun) je opravdu mrtvý, byla blbost. Celou tu dlouho dobu se schovával pod popelnicí, nicméně níže se dočtete, proč mi tenhle fakt dost hodně vadí. Když se konečně vyhrabe z pod popelnice, Enid (Katlyn Nacon) na něj ze střechy mrskne flašku s vodou, ale tydýtko Glenn ji nechá spadnou a rozlít. Glenn ji přesvědčí, aby se s ním vrátila do Alexandrie. Rick (Andrew Lincoln) a Tara (Alanna Masterson) zachrání Spencera (Austin Nichols) při pokusu dostat se přes zeď a hordu, aby je mohl odlákat. Rick a Carl učí Rona střílet, možná kdyby Carl (Chandler Riggs) neměl stupidní poznámky, tak by Ron (Austin Abrams) neukradl náboje do zbraně ze zbrojnice. Carol (Melissa McBride), Michonne (Danai Gurira) a Rick mají Morgana (Lennie James) na koberečku. Morgan argumentuje svým přesvědčením a "pochopením", že všechen život má cenu. Carol později zjistí, že někoho drží ve sklepě jednoho domu. Ron stalkuje Carla, tudíž můžeme jen hádat, že se ho pokusí postřelit. Glenn a Enid vypustí několik balónků, aby ukázali svou pozici. V momentu, kdy to Maggie (Lauren Cohan) uvidí, spadne i věž kostela na zeď a rozbije ji.



Ve zkratce: 

Co na to říct? Konečně už neřešíme, co je s Glennem, ale co bude s tou zatracenou zdí? Kdo ví? Celý díl je doslova protkán zbytečnými dialogy a nesmyslnými poznámkami. Rozhovor mezi Rickem a Tarou byl totálně k ničemu. Stěžejní byly rozhovory s Morganem a poté Carol a Morgan. Deannin (Tovah Feldshuh) styl vedení rozhovorů mi by vždy proti srsti, ale to, že Rickovi sdělila, že to, co řekl není pravda, bylo dost špatně (nesmyslně) podané. Je jasné, že by chtěla zpět tu moc, kterou měla před jejich příchodem. Scénka během lekce zacházení s mačetou mezi Rositou a Eugenem byla taky zbytečná. Považuji to jen za výplň. Moc se mi líbil rozhovor na konci mezi Rickem a Tobinem, což mohlo Rickovi trochu pohnout myšlením správným směrem.

Postavy:

Už zas svým způsobem propadají panice. Ricka stíhá paranoia a přesvědčení, že jen lidé z jeho skupiny mají cenu a přínos do komunity. Michonne začíná fungovat velmi dobře jako součást celku. Maggie je opět celá na měkko z každého slova. Tobin (Jason Douglas) se začíná projevovat jako solidní postava, která má velký potenciál - třeba být dalším Hershelem?

Glenn a popelnice:

Směr pádu z popelnice
Tak se Glenn vyhrabal z pod popelnice. Dobře, je dost možné, že by teda se dostal bez kousnutní, škrábnutí a dokonce i se zbraní (protože po pádu a zavalením zombíky by zbraň přece udržel každý) dostal pod tu popelnici. Pokud vím, tak s Nicholasem (Michael Traynor) padali do strany, hodně do strany, prostě někam do zadele až k rohové hraně popelnice (viz. obrázek). Jak je možné, že se po pádu mezi drápající a chňapajícími zombies objevili skoro ve středu popelnice ještě ke všemu hlavou natočenou k ní?
WTF? Pominu místo dopadu, ale jakto, že je hlavou k popelnici???

Dobře, uznávám argument, že je tam chodci odstrčili, protože to bylo jediné prázdnější místo mezi nimi, ale doopravdy by se Glenn spasil bez škrábance? O tom silně pochybuji. Zombies už jsou ve značném rozkladu, v některých scénách se nám rozpadají po silnějším tlaku až na kost. Chcete mi tvrdit, že čirou náhodou tihle zombies jsou čerství a ještě ne tak lehce se drolící? Takže za mě opět body dolů za nepromyšlenost takového tahu, ještě když ho natahují přes 4 epizody! A body dolů i za to, že Glenn byl tak blbej a toho sebevražednýho idiota nenechal spadnout samotnýho. A ať se vám to líbí nebo ne, je nereálné, že tímhle stylem pádu, by Glenn skončil s hlavou u popelnice. Další body dolů! A kolem popelnice bylo dost krávovin, které by při příchodu tolika zombies skončily nakopané pod popelnicí, takže nevím, jak by se tam Glenn dostal aniž by utrpěl zranění. Kam pak se to smetí podělo, když pod popelnicí bylo čisto? Děkuji za pozornost.


Kdo byl nejspíš hlas ve vysílačce na konci předešlé epizody?

No jelikož už víme, že se to v Alexandrii opět zhroutilo, tak už víme, proč se ozvalo ve vysílačce "Help!" a já si střelím od boku, řekla bych, že to je Eugene.

Plusy:

+: Ricka už zas chytá rapl

+: Juchůůů, Glenn teda doopravdy žije!

+: Návrat Enid

Mínusy:

-: Morganovo slabošství

-: Carlovy poznámky, díky kterým asi přide o oko

-: Už toho neustálého průseru mám dost. Nebaví mě, že postavy se nemohou rozvíjet. Strašně se těším na vývoj Michonne

-: Příliš kydů, žádný děj

Hodnocení: 75%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat