Víte, kolik seriálu a filmů si týdně pustí uživatelé Netflixu?

Číslo vás asi překvapí.

U nás sice chybí společnost, která by nabídla takové služby jako Netflix (nějaké streamovací služby tu máme, ale jejich nabídka je obvykle hodně omezená), ovšem v USA jde o firmu, která má hodně zvučné jméno a s trochou přehánění se dá říct, že ji používá skoro každý. 

Netflix sice tají, jak sledované jsou jeho pořady, ale nyní se objevila informace o tom, kolik pořadů a filmů zhlédnou předplatitelé za týden. A není to vůbec malé číslo. Mluvíme tu o deseti seriálových dílech a jako nášup čtyři filmy. Jen pro upřesnění, nemusí jít zákonitě o deset epizod různých seriálů. 

To je výrazné zlepšení od poslední podobné studie, která proběhla před třemi roky. Ta uváděla, že si předplatitelé pustí 5 seriálových epizod za týden. Jinak řečeno, za tři roky se nám počet zdvojnásobil. 

Pokud jde o jednotlivé platformy, tak 24 % uživatelů sledovalo nějaký pořad na mobilním telefonu/tabletu (před třemi roky to bylo 10 %), na televizi je to 47 % (před třemi roky 36 %) a na PC nebo notebooku používalo Netflix 25 % (nárůst o osm procent). 

Zatím poslední čísla mluví o tom, že Netflix má 69,17 milionů předplatitelů (ve více než 40 zemích, ve kterých působí) a z toho je cca 43 milionů z USA. 

Jestliže vás zajímá, kdy bude Netflix dostupný v České republice, tak by to mělo být někdy v průběhu příštího roku. Ceny jsou různé, liší se dle toho, zda chcete sledovat pořady/filmy na jednom nebo více zařízeních a také závisí na rozlišení. Základní měsíční poplatek je 8,99 dolarů. 

Přeplatili byste si Netflix, pokud by u nás byl dostupný?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat