Tvůrkyně Chirurgů plánuje nové lékařské drama ve stylu kultovního seriálu M*A*S*H

Shonda Rhimes zase něco kutí.

Jednou z nejmocnějších žen v televizní branži je aktuálně Shonda Rhimes. Ta stojí za veleúspěšnými Chirurgy, Skandálem a vypomohla i s povedenou novinkou z minulého roku Vražedná práva. A tahle rázná dáma nehodlá polevit.

Stanice ABC totiž spojila síly se Shodnou a její produkční společností nazvanou roztomile Shondaland na novém lékařském seriálu. Ten bude sledovat osudy jednotky vojenských zdravotníků, kteří působí v Bagdádu.

O scénář se postará Zoanne Clack, která spolupracovala například na legendární Pohotovosti a samozřejmě na Chirurzích, takže není žádným zelenáčem, pokud jde o "doktorské" seriály. Navíc, má s tématikou zkušenosti z reálného života. Je držitelkou magisterského titulu z oboru veřejné zdraví a rok pracovala pro Centrum kontroly a prevence nemocí. Díky tomu se dostala například do Tanzánie.

Pokud jde o zápletku, tak se podíváme do zdravotnického kempu, kde budou tamější lékaři, sestry a další personál, prožívat radosti a strasti, hádky a milostné eskapády a nepřekvapivě se budou potýkat s tím, jaké to je, být tak daleko od domova. Prostě modernější M*A*S*H.

Původně se také mluvilo o spin-offu k Chirurgům, který by se zaměřil na postavu Owena Hunta (Kevin McKidd), ale to očividně není na pořadu dne. Shonda k tomu řekla:

"Když jsme dělali válečnou epizodu, viděli jsme Owenovu minulost a původ jeho posttraumatického syndromu a já měla vždy dojem, že je to neuvěřitelný svět, který se točí kolem jednotky MASH. Je tu spousta různých světů, které by byly vhodné pro spin-off. Ale v současné chvíli Chirurgové dělají, to co dělají a dělají do dobře, takže aktuálně nepotřebujeme spin-off."

Dobře to asi dělají, ale asi ne tak dobře, aby neklesala sledovanost. Jedenáctou řadu si pustilo v průměru necelých deset milionů diváků, což není málo, ale byly doby, kdy to bylo klidně i 25 milionů.

Uvidíme, jak si povede nový lékařský projekt. Zatím není jasné, kdy se ho dočkáme, ale jistě to nebude v příliš vzdálené budoucnosti.

Sledujete Chirurgy?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat