Sledovanost: Jak jsou na tom středeční pořady? Odstartovala hitovka Empire opět ve velkém stylu? A co nová řada Survivora

Kdo se stal králem středeční noci?

Jednoduchá odpověď, stanice FOX. Ta se chlubí ratingem 4,4 a share je pak 15 (obojí ve skupině 18 - 49, což je nejdůležitější demografická grupa).

Stanice za to vděčí novince Rosewood, která odstartovala s ratingem 2,4 a sharem 9. A hlavně pak začátku druhé řady hitovky Empire, která přilákala k obrazovkám hromadu diváků. Rating byl 6,5, share pak 20.

NBC vyslal do boje druhou řadu The Mysteries of Laura, která začíná s ratingem 1,2 a sharem 4, což jsou o trošku lepší čísla než jakých se seirál dočkal v závěru první řady. Další řada Práva a pořádku: Útvaru pro zvláštní oběti začíná s čísly 1,7 rating, share 6.

ABC nabídlo Průměrňákovi, kteří startují se stejným ratingem jako v minulém roce (2,1), aktuální share je 8. Stejných výsledků jako v případě premiéry předchozí řady dosáhli i Goldbergovi (rating 2,4). Naopak si pohoršila jak Taková moderní rodinka, která začíná s ratingem 3,1 (minulý rok startovala s ratingem 3,8), tak black-ish (rating byl při startu v minulém roce 3,3, nová řada začala s 2,4). O něco málo si pohoršil i Nashville (1,3 vs 1,4).

CBS vsadila na reality show, konkrétně na Survivora. Ten "premiéroval" s ratingem 2,4 (předchozí řada začínala s ratingem 2,7) a sharem 8, finále Big Brothera pak získalo rating 2,2 a share 7.

Na The CW běžela modelingová soutěž America´s Next Top Model s ratingem 0,4 (o desetinu horší než v minulém týdnu) a pořad A Wicked Offer (rating 0,2/share 1).

Vysvětlivky:

Rating: Je procentuální podíl diváků z určité demografické skupiny (v tomto případě pro inzerenty nejdůležitější skupiny lidí ve věku 18 - 49 let), kteří sledovali daný pořad. Jedná se o procento z celkového počtu těchto osob, bez ohledu na to, zda mají puštěnou televizi nebo ne.

Share: Je podíl diváků z určité demografické skupiny, ovšem v tomto případě jde o podíl z těch, kteří měli v danou dobu pouštěnou televizi.

Celkový počet diváků byl pak takovýto (v milionech diváků):

Empire (FOX) - 16,02
Survivor (CBS) - 9,61
Taková moderní rodinka (ABC) - 9,26
Právo a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (NBC) - 8,2
Průměrňákovi (ABC) - 8,16
Goldbergovi (ABC) - 7,6
Rosewood (FOX ) - 7,36
black-ish (ABC) - 7,3
The Mysteries of Laura (NBC) - 6,9
Big Brother (CBS) - 6,49
Nashville (ABC) - 5
America´s Next Top Model (The CW) - 1,36
The Wicked Offer (The CW) - 0,52
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat