Tvůrce legendárního hororu Hellraiser chystá nový seriál. O čem bude?

Legendární Clive Barker pracuje na novém projektu.

Barkerovu práci určitě znáte. Stojí například za ikonickou podívanou Hellraiser (to je ta hororová série, kde se prohání onen pán s hřebíky v hlavě). A aktuálně chystá další mysteriózní podívanou nazvanou Weaveworld.

Seriál vznikne pro stanici The CW a inspiraci našel v Barkerově stejnojmenné knize z roku 1987. V té mladá dvojice zjistí, že v domě jedné staré paní je portál, který vede do magické říše. A právě oni dva se rozhodnou, že ji zachrání před zkázou.

Jelikož knižní předloha vznikla už před 28 lety, dojde k určitým úpravám, aby seriál zaujal současné publikum. Kromě jiného se dění přesune z Liverpoolu do Georgie. Zřejmě působí Liverpool moc zastarale a Georgie je mnohem víc cool.

Není to první pokus o převedení této knihy na obrazovky nebo na stříbrné plátno, ale zatím to nikdy nevyšlo (překážkou byla obvykle výše rozpočtu, protože je potřeba spousta speciálních efektů, které dnes nejsou za hubičku). Je tak docela zvláštní, že seriál nakonec zaštítí The CW, která nepatří k úplně nejbohatším stanicím. Ale běží na ní pár sérií, které jsou vizuálně docela poutavé, takže není třeba házet flintu do žita.

Clive Barker se na seriálu bude podílet jako výkonný producent, takže si určitě pohlídá, aby to filmaři nezmršili.

Četli jste ji? Víte, o co jde?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat