Recenze: The Big Bang Theory S09E01 (The Matrimonial Momentum) - Devátá řada Teorie velkého třesku odstartovala

Začátek deváté řady docela pobaví, ale...

Léto je za námi (a soply u nosu jsou toho jasným důkazem), takže se na obrazovky vracejí oblíbené seriály. Jedním z nich je i veleúspěšná Teorie velkého třesku. Ta je sice populární, ale někteří fanoušci, kteří jsou se seriálem od začátku, mu často vyčítají, že se z podívané o nerdech pro nerdy, stala vztahovka.

Sledovanost svědčí o tom, že to většině diváků nevadí (jejich počet neklesá, ba právě naopak), ale pokud patříte k těm, kteří z toho nejsou nadšení, pak mám pro vás špatnou zprávu. První díl deváté řady je hlavně o vztazích.

Tak trochu (nebo spíše hodně) se to dalo čekat. Ve finále osmé řady se Leonard (Johnny Galecki) a Penny (Kaley Cuoco-Sweeting) vydali do Las Vegas, aby se vzali a Amy (Mayiam Bialik) oznámila Sheldonovi (Jim Parsons), že si potřebuje jejich vztah promyslet.

Bylo tak jasné, že tyhle události budou rezonovat i v deváté řadě, ale otázkou bylo jak moc. Na můj vkus to scenáristé přehnali. A to říkám jako někdo, komu netrhalo žíly, že se Teorie velkého třesku více zaměřila na romantické zápletky.

Svatba Leonarda s Pennym je odbytá docela rychle, ale tomu, že se Leonard muckal s jinou holkou, je věnována hromadu času. A aby toho nebylo málo, tak se z Sheldona stala "stíhačka", která nedokáže překousnout, že dostala košem.

Je to poněkud zvláštní, když si člověk uvědomí, že po většinu času je Sheldon silně neemocionální osoba a najednou má zlomené srdce a tlačí Amy do toho, aby se k němu vrátila.

Trefa do černého jen občas

Ne, že by z toho někdy nepramenily vtipné situace (Leonard, který se snaží uvolnit atmosféru během svatební noci), ale některé gagy jsou hodně očekávatelné. Opět zmíním Leonarda, který se snaží přenést Penny přes práh. Schválně, je někdo, kdo nečekal, že se mu při tom budou podlamovat kolena? Docela laciný vtípek, kterému tvůrci nasadí korunu tím, že během hádky Leonard "vpálí" Penny, že byla těžká. To od něj byla docela rána pod pás (dobrá, zasmál jsem se u toho, ale pěkné to od něj nebylo).

Pokud jde o Sheldona, tak je to tak půl na půl. Některé jeho hysterické scény jsou fajn (telefonát matce), některé příliš ne (telefonát Leonardovi do Las Vegas). Nemohl jsem si zvyknout na to, že najednou projevuje tolik emocí (i když nenávistných). Prostě mi to k němu nesedlo.

Ovšem, dojem vylepšil na konci, kdy s Leonardem probíral to, proč jsou lepší muži než ženy. Vtípek s Marii Curie a "vědeckým penisem" byl k popukání.

Co ale směšné nebylo, bylo chování Stuarta (Kevin Sussman). Obvykle je mi tahle postava docela sympatická a je mi jí i dost líto, protože je to opravdu chudák. Ale tentokrát mi přišel hodně oplzlý, když se snažil využít situace a svést Amy a pomýšlel si i na Penny. Jasně, tonoucí se stébla chytá, ale takhle zneužít situace, to mu na sympatiích nepřidalo.

Nejvíce mě asi potěšil Howard (Simon Helberg), který neměl pro dění moc význam, ale jeho komentáře (hlavně k tomu, že je Amy konečně volná), byly povedené.

Ve zkratce:

Ne úplně nejlepší start. Geekovskou tématiku, aby člověk v prvním dílu deváté řady pohledal, ovšem vztahovým peripetiím je věnováno prostoru víc než dost. Ne úplně košér bylo chování některých postav (Stuart). Pár vtipných okamžiků jsme se sice dočkali, ale mohlo jich být víc a nutno poznamenat, že některé gagy byly trošku mimo mísu.

Klady:

+: Howard
+: Pár povedených vtipů
+: Vědecký penis

Zápory:

+: Příliš pozornosti věnováno vztahům
+: Sheldon se zlomeným srdcem
+: Chování Stuarta

Hodnocení: 65 %

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat