Téma: Nejotravnější seriálové znělky

Některé úvodní znělky vidí člověk tisíckrát a neomrzí ho. Jiné dvakrát třikrát a už div nemá chuť vyškrábat si oči.

Znělky sice nejsou úplně to nejdůležitější na seriálech, ale i z nich se občas stávají kultovní záležitosti. Ovšem, někdy se jim také daří zkazit dobrý dojem z celého seriálu. Vybral jsem pětici těch, které rozčilují mě.

Fresh Prince

Nenechte se mýlit, mám rád Willa Smitha, mám rád i sitcom, který nakopl jeho kariéru a vlastně jsem měl zpočátku rád i jeho znělku. Ale po pár dílech mě začala docela otravovat a po několika řadách už byla extrémně otravná a nevtipná.



Kvítko

V případě seriálu Kvítko mi znělka přišla otravná už od začátku. Jednoduše řečeno je to hrozný kýč. Je asi pravda, že mladým slečnám, pro který je seriál primárně určen, se něco tak pestrobarevného a rozjuchaného líbilo, ale já jsem zběsile hledal ovladač, pokaždé, když se takhle znělka objevila na obrazovce a rychle jsem přepínal kanál (i když nebudu lhát, seriál jako takový mě občas bavil).



Ve jménu vlasti/Homeland

Tenhle seriál patří k mým oblíbeným. A zpočátku mi znělka přišla docela zajímavá a svým způsobem velmi kreativní. Ale netrvalo to dlouho a začal jsem se u ní nudit, protože mi najednou přidala velmi zdlouhavá a nezáživná. Hromada zmatených výjevů, k tomu monotónní dialogy, nic, co by přikovalo k židli a nenechalo člověka vydechnout.



Star Trek: Enteprise

Znělka k povedené sci-fi není obrazově špatná, to v žádném případě, ovšem hudební motiv, který během ní zaznívá, je poněkud zvláštní a neosloví úplně každého (rozhodně ne ve spojení s podobným projektem, sám o sobě song není špatný). Tohle je jeden z případů, kdy nevhodně zvolená muzika může zkazit dobrý dojem ze znělky. A stává se to docela často.



Plný dům

Jsem veselý a hravý člověk, ale i tak pro mě byla znělka sitcomu Plný dům až moc přesládlá a otravná. Rozzářené momenty, šťastná rodinka, sluncem zalité scenérie. Nic proti optimismu, ale co je moc, to je moc. Tady jsem se začal obávat, že se mi z té sladkosti zkazí zuby.



Máte také nějakou seriálovou znělku, kterou nemůžete už ani cítit?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE