Proč DC nehodlá propojit seriály a filmy stejně jako Marvel?

Prostě ne a ne, neudělá to. 

Zatímco seriály a filmy od Marvelu se sympaticky proplétají, události z televizní obrazovky ovlivňují dění na stříbrném plátně a naopak, DC Comics jde na to jinak. Striktně drží oba světa oddělané. Například se dočkáme existence dvou Flashů. Toho seriálového ztvárňuje Grant Gustin, ve filmové verzi, kterou uvidíme v roce 2018, si ho zahraje Ezra Miller.

Některým fanouškům to vyhovuje, jiní jsou z toho naopak na "šišku" a nechápu, co DC k takovému kroku vede. Ale ona vám to jedna z šéfek DC Diane Nelson ráda vysvětlí. Sice se vyjádřila v tom smyslu, že to, co dělá Marvel funguje skvěle, na druhou stranu nemá pocit, že pro DC je podobný přístup to pravé komiksové:

"Mohlo by to skončit tak, že bychom omezovali naše tvůrce tím, že bychom tlačili, aby pracovali na stejné dějové linii nebo je nutili držet se zpátky, pokud jde o některé postavy, případě představování určitých jiných postav. A nakonec to překáží tomu, aby někdo jako Bruno Heller (jeden z tvůrců seriálu Gotham, pozn. redakce) přišel a stvořil Gotham."

Svou logiku to má, to je pravda. Na druhou stranu je příjemné, když například člověk zaběhne do kina na Avengers: Age of Ultron a v dalším dílu Agents of S.H.I.E.L.D. se navazuje na události, které jsme v druhých Avengers viděli.

Pokud jde o seriálové crossovery, tak i k tomu se Diane vyjádřila a opět do toho tvůrce nehodlají nutit. Jestliže budou mít zájem, tak na tom mohou pracovat, pokud ne, tak se nic neděje.

Holky a kluci, kteří pracují na projektech od DC mají holt volnou ruku.

Líbilo by se vám propojení filmového i televizního světa nebo máte dojem, že držet je oddělené je lepší krok?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE