Recenze: Fear the Walking Dead/Živí mrtví: Počátek konce S01E02 (So Close, Yet So Far) - První díl vsadil na hodně pomalé tempo, co ten druhý?

Je nová epizoda o něco svižnější?

Pilotní díl (recenze) prequelu/spin-offu k Živým mrtvým nebyl zrovna dynamickou podívanou. Samozřejmě, šlo o seznamovací epizodu, takže se asi dalo očekávat, že bude tempo poněkud pomalejší, ale na můj vkus bylo pomalé až moc.

Doufal jsem, že druhý díl nazvaný So Close, Yet So Far na tom bude o něco lépe. A je. Ale ne o moc. Naštěstí se už začne něco dít, dojde k několika incidentům, které naznačí, že budoucnost není moc růžová, takže si hlavní hrdinové uvědomí, že by se měli připravit na to, co přijde.

Bohužel se ale často nechovají zrovna racionálně. Není úplně fér vyčítat někomu, že neví, jak reagovat, pokud se blíží zombie apokalypsa, ale na druhou stranu, pokud je jedna z postav varována před nebezpečím a pak si to klidně štráduje vstříc někomu, kdo je celý zkrvavený, vydává podivné zvuky a jeho styl chůze je poněkud "šouravý", těžko pro ni můžete mít pochopení.

A nutno pogratulovat Alicii (Alycia Debnam Care), které se za dva díly podařilo stát se horkou kandidátkou ne nejotravnější postavu seriálu. Jde o klasické "smrádě", kterému řeknete, aby udělalo A a ono udělá B.

Upřímně, zatím je těžké najít někoho, ke komu si vytvořit pozitivní pouto. Netuším, jestli je to záměr scenáristů, ale dosud se nevynořil nikdo, komu by se dalo fandit. Většina děcek je otravná jako osina v zadku a dospělí jsou zase poněkud nevýrazní.

Pořád docela nuda

Seriálu se seriálu stále nedaří nabídnout něco, co by člověka přikovalo k sedačce. Atmosféra je ve druhé epizodě o něco hutnější, je tu pár akčnějších scén, ale pouze jeden moment, který vzbudí nějaké emoce (napadená sousedka).

A když se konečně vynoří zombík, tak během jeho likvidace není v podstatě nic vidět. Ne, že bych to vysloveně vyžadoval, ale původní Živí mrtví se s tím nepárali, vše ukázali v plné kráse. Tady se kamera cudně odkloní.

Nevyužitý potenciál byl cítit i ze scény s demonstrací. Z ní bylo vidět jen pár nezáživných útržků, což je škoda.

Největším zklamáním pro mě ale byly dialogy. Vím, že v USA je běžné si vyznávat city při skoro každé příležitosti, ale mně jednoduše trhalo uši, když padaly hlášky jako "Miluji tě" "Já tebe také" v ne úplně dramatických chvílích.

Ve zkratce:

Tempo je o něco svižnější, než v případě první epizody, ale pořád se ještě seriálu nedaří nabídnout dostatečně dynamický spád. Pokud dojde na akci, tak není zrovna dechberoucí, dialogy jsou místy o ničem a postavy jsou zatím buďto otravné nebo nevýrazné. Ale je tu určitý posun k lepšímu oproti pilotnímu dílu. I když zatím seriál zdaleka nedosahuje zábavnosti staršího bratříčka.

Klady:

+: O něco svižnější než první díl
+: Trocha akce

Zápory:

-: Postavy zatím nezaujaly
-: Dialogy by zasloužily vypilovat

Hodnocení: 65 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE