Recenze: The Flash (třetí řada) - Všechno je to o lásce

Jaká byla třetí řada oblíbené komiksové série? POZOR, SPOILERY!!!

A je to. Savitar (Grant Gustin) byl poražen, skoro všichni přežili a můžeme se pomalu začít těšit na čtvrtou řadu komiksového seriálu Flash.

Ale jaká byla ta třetí? Pokud bych měl použít jeden výraz, tak bych asi vsadil na "nevyvážená". Nebo možná "zmatená".

Na počátku se odehrálo to, o čem se velmi dlouho mluvilo a to komiksovým fandům velmi dobře známá událost jménem Flashpoint. A zatímco v předloze hraje důležitou roli, v případě seriálu ji tvůrci odbyli velmi rychle a spíše se soustředili na její následky. Já bych se Flashpointu raději věnoval o něco víc, přišel mi velmi uspěchaný, ale pozdě bycha honit.

To, že si Flash (Grant Gustin) zahrával s minulostí (zmíněný Flashpoint), mělo samozřejmě následky (tedy, kromě pár logických kiksů) a právě ty se řešily ve většině zbývajících epizod třetí řady.

Nosnou dějovou linkou byla smrt Iris (Candice Patton), kterou v budoucnosti zabil Savitar a tak se tým Flash snaží vymyslet, jak ji zachránit.

Nebyla to úplně otravná zápletka, ale co mi na ní dost vadilo, bylo neustále hraní na city. Barry a Iris procházeli několika krizemi a ani nechtějte, abych se zmiňoval o tom, co se odehrávalo ve spojení s jejich zásnubami.

Ocenil bych, kdyby filmaři trošku ubrali na ždímání emocí. V některých případech už toho na mě bylo moc.

Ochladilo se

V centru dění ale samozřejmě nebyli jen Iris a Barry, ale třeba i Cisco (Carlos Valdes). Ten má většinou roli vtipného sympaťáka, ale několik epizod se choval opravdu nesnesitelně, kvůli smrti svého bratra. A byť se jeho naštvání dalo pochopit, tvůrci to už začali přehánět a dostal jsem se do fáze, kdy jsem na Cisca začal být alergický. Naštěstí ale později uklidnil a například jeho flirtování s novou postavou jménem Gypsy (Jessica Camacho) bylo fajn.

Výraznou změnou si prošla doktorka Caitlin Snow (Danielle Panabaker), ze které se stala obávaná Killer Frost. A musím poznamenat, že ač mám Danielle rád, tak jsem jí prostě příliš nevěřil, že se z ní stala (skoro)vražedná záporačka.

Dostatek pozornosti se věnovalo i ostatním členům grupy, třeba Wallymu (Keiynan Lonsdale), ze kterého se vyklubal Kid Flash a musím říct, že jde o hodně sympatickou postavu.

Nemůžu si stěžovat na to, že by tvůrci nějakou postavu příliš zanedbávali. Ne všechny měly asi tolik prostoru, kolik by si někteří přáli, ale neměl jsem dojem, že by někdo působil jen jako "křoví".

SOUVISEJÍCÍ: HEREC ZE SERIÁLU THE FLASH ODHALIL, ŽE JE BISEXUÁLNÍ

Objevilo se i pár nováčků, z nichž nejvýraznější je asi Julian Desmond (v podání "potterovského" Toma Feltona). Nebyl tedy napsán jako zrovna originální postava, jde o klasické schéma, kdy se nejdříve s hlavním hrdinou nemají zrovna v lásce, ale postupem času si přijdou na chuť, ale nakonec ho vnímám jako zajímavý přírůstek k obsazení.

Konec překvapivě dobrý

Vrátím se k onomu slovu "nevyvážený". Těžko asi očekávat, že všechny epizody nějakého seriálu budou vynikající. Vždy se objeví pár slabších a nejinak je tomu i v případě třetí řady Flashe. Narazil jsem na pár dílů, které mi přišly opravdu slabé (nebyl jsem například nadšený z těch, které se týkaly Gorilly Grodda). Pokud bych to měl kvantifikovat, tak zhruba 20 %, možná 30 % epizod mě neoslnilo.

Co mě ale naopak potěšilo, bylo finále. Byl jsem hodně zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. Jak vše srozumitelně a uspokojivě vysvětlí (například to, že Iris přežije, což se tušilo už delší dobu) a nakonec jsem byl spokojen.

Tedy, souboj se Savitarem mohl být lepší a změna stran v případě Killer Frost byla hodně rychlá, ale pokud se bavíme u uzavření zápletek třetí řady, tak jsem byl více méně spokojen.

Byla to taková fajn tečka za řadou, která rozhodně nebyla špatná, ale až příliš si pohrávala s časovými paradoxy a podobnými tématy, což někdy působilo hodně zmateně a vyvolávalo hromadu otázek, na které jsme ne vždy dostali odpověď.

Klady

+: Závěr byl fajn
+: Kid Flash
+: Cisco a Gypy

Zápory

-: Někdy dost zmatené
-: Občas přehnaně sentimentální

Verdikt:

Několik epizod bylo slabších, ale nakonec se dá prohlásit, že třetí řada Flashe byla vcelku zábavná. Možná by to chtělo ubrat na ždímání emocí a krotit se, pokud jde o cestování v čase, ale zklamání se nekonalo.

Hodnocení: 75 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat