Star Wars: Akolytka - Je to mix Batmana, Kill-Billa a noir vražedných thrillerů. První názory jsou oslavné

Vypadá to velmi nadějně.

Když se objevily ukázky z nového seriálu z universa Hvězdných válek Star Wars: Akolytka, který bude zasazen do milovaného období Vrcholné republiky, jak už bývá (nedobrým) zvykem, vyrojili se lidé, kteří kritizovali upoutávky a to často z nepochopitelných důvodů. 

Ano, některé výtky byly racionální, ale mnohé byly očividnou snahou o review-bombing, tedy organizovanou snahu o ublížení projektu tak, aby o něj nebyl zájem. 

Nicméně, bylo to očividně neférové, protože se objevily názory na několik úvodních epizod a ty jsou v 99 % velmi pochvalné. A co se tedy líbí?

1) Stylizace - Ti, kteří měli možnost podívat se na první díly je stylem přirovnávají k filmům Batman (2022), Kill-Bill, klasickým kung-fu filmům od Shaw Brothers a kultovnímu seriálu Městečko Twin Peaks.

2) Akce - Akčních scén je dostatek a jsou skvěle choreograficky zvládnuty. Dynamická složka seriálu rozhodně nezklame.

3) Mysteriózní nádech - Nejde ale jen o souboje se světelnými meči i bez nich, důležitým aspektem série je tajemná vražda, kdy Akolytka připomíná klasickou noir detektivku.

4) Obsazení - Herci a herečky v hlavních i vedlejších rolích odvádějí skvělou práci a rozhodně nezklamou. 

5) Neokoukanost - Lidé oceňují i to, že seriál odkazuje ne jiné projekty a dává najevo, že jde o podívanou z universa Hvězdných válek, ale současně přichází se svěžím a neokoukaným stylem. 

6) Triky - Vizuální pojetí je povedené, je na úrovni filmů, ale co je pro fandy jistě dobré zpráva, hodně se sází na praktické efekty, které mají své specifické kouzlo. 

7) Období - Samozřejmě první řada není tak dlouhá, aby dokázala plně prozkoumat skvělou etapu takzvané Vrcholné republiky, ale všichni, kdo roky a roky čekají na to, až jí bude v hraném projektu věnována pozornost, by měli být spokojeni.

A co se nelíbí?

1) Tempo - Jediná větší výtka, která zatím zazněla, je to, že tempo je občas kolísavé a nevyrovnané, ale jiné větší negativum nezaznělo.

Premiéra seriálu se odehraje 4. 6. 2024 na streamovací službě Disney+.

Zdroj: CBM, Lucasfilm/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat