Šéf Disneyho reaguje na snahu bývalého manažera Marvelu získat zpět vliv ve společnosti

 


Bob Iger promluvil.

Nedávno se miliardář Nelson Peltz vyjádřil v tom smyslu, že je Marvel a jeho mateřská společnost Disney "příliš woke" a nejsou potřeba filmy s obsazením hlavně tmavé barvy pleti nebo projekty s ústředními ženskými hrdinkami. 

Peltz se také snažil protlačit do předsednictví firmy Disneyho a nutno poznamenat, že Nelson má údajně blízké vztahy s jedním z bývalých vysoce postavených manažerů firmy Disney a to Ikem Perlmutterem. 

Nyní se k tomu vyjádřil Bob Iger, staronový šéf společnosti Disney, kterého mimochodem akcionáři v jeho křeslo v předsednictvu aktuálně znovu potvrdili a to 94 % hlasů, zatímco Peltze jen 31 % a do představenstva se tedy nedostal:

"Podporuji zájmy společnosti, ne mé osobní zájmy a bráním společnost a to, co vedení dělá, místo toho, abych bránil sám sebe. Pokud se ptáte na to, jestli to bylo osobní z jejich strany, [Perlmutter] by pravděpodobně odpověděl ne, [ale] myslím si, že tam byla určitá míra nesnášenlivosti. Zavřeli jsme kanceláře Marvelu a vyústilo to v odchod Ikea ze společnosti. Ale nebudu mu vkládat slova do úst."

Je na místě zmínit, že v roce 2015 došlo k restrukturalizaci Marvelu, což vedlo k odchodu Perlmuttera, kdy se proslýchá to, že se s ním špatně spolupracovalo (především Kevinu Feigeovi, aktuálnímu kreativnímu prezidentu Marvelu) a není divu, když měl mít Ike poznámky ve stylu "Všichni lidé tmavé barvy pleti vypadají stejně" v situaci, týkající se přeobsazení War Machinea.

Zdroj: CNBC, Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat