Klidně mě zavřete, autorka Harryho Pottera bojuje proti zákonu na ochranu menšin


 J. K. Rowling opět v centru dění.

J. K. Rowling je jednou z nejvýraznějších autorek své generace, má na kontě veleúspěšnou sérii Harry Potter, ale v poslední době se spíše než její dílo řeší její vyhraněné názory a to hlavně na transsexuální komunitu. 

A je to tu zase, ve Skotsku totiž nově vešel v platnost zákon proti nenávisti, který se rozhodně netýká jen transsexuální menšiny, ale má předcházet stále častějším útokům týkajícím se věku, hendikepů nebo sexuální orientace. 

Ovšem, Rowling se nelíbí, že v zákoně nejsou zmíněny i útoky proti ženám a dívkám (jen pro upřesnění, zákon na ochranu žen a dívek je v přípravách, půjde o samostatnou legislativu). Její status je výrazně delší a je opět očividně zacílen proti transsexuální menšině. 

J. K. si je toho vědoma a tak v textu přímo vyzývá k tomu, aby byla zatčena, pokud porušuje daný zákon. 

Jak se dalo čekat, plno lidem se přístup Rowling nelíbí, ale současně se jí zastaly osobnosti, které jsou proslulé svými výrazně konzervativními názory a to například Elon Musk nebo britský premiér Rishi Sunak, jehož strana je často obviňována z diskriminace menšin.

Co se týče Rowling, podle aktuálních zpráv to nevypadá, že by ji policie hodlala trestně stíhat za její výroky na sociálních sítích.

Zdroj: CBM, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat