Barbie: Představitelka a režisérka filmu nebyly nominovány na Oscara a kolegům se to vůbec nelíbí


 Co na to řekli?

Z filmu Barbie (2023) se vyklubal obrovský hit, který se ale líbil i novinářům a očekávalo se tak, že během nominací (kompletní přehled nominovaných najdete tady) na Oscara jméno Barbie zazní často. A zaznělo, konkrétně osmkrát, ale překvapivě ne v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli pro Margot Robbie a režie, kterou měla na starosti Greta Gerwig.

Naopak, Ryan Gosling a America Ferrera nominováni byli (nejlepší herec ve vedlejší roli a nejlepší herečka ve vedlejší roli), nicméně oba jsou překvapeni z toho, že Margot a Greta mají smůlu. 

Gosling to okomentoval následovně:

"Ale bez Barbie není Ken a bez Grety Gerwig a Margot Robbie není film Barbie, jde o dvě osoby, které stojí za tímto historickým celosvětově oslavovaným filmem. Bez jejich talentu, odhodlání a génia by nebylo možné, aby se dostalo uznání komukoliv z filmu."

America zase poznamenala:

"Greta udělala v podstatě vše, co může režisér udělat, aby si [nominaci] zasloužil. Vytvořila tento svět a vzala něco, co pro většinu lidí nemělo jasnou hodnotu a udělat z toho globální fenomén. Je zklamání, že ji v přehledu nevidím."

Na druhou stranu, osm nominací pro projekt, který je o panence Barbie a jde o (byť atypický) blockbuster, je úspěchem, takže má být film na co pyšný.

Letošní předávání cen proběhne 10. 3.

Zdroj: The Direct, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat