Rebel Moon: Druhý nejhorší film Zacka Snydera, podívaná jen pro členy jeho kultu, tvrdí novináři


 Asi to úplně nevyšlo.

Nedávno se objevily první divácké názory na první díl epické sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera s podtitulem Zrozená z ohně a nebyly všechny vysloveně pochvalné, ale ani příliš kritické. Nyní vyšly první profesionální recenze a ty jsou o poznání přísnější. 

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ DIVÁCKÉ REAKCE NA REBEL MOON

Začněme na pozitivnější notě, podle některých recenzentů Snyderovi podařilo vytvořit zajímavé universum s dostatečně rozmanitými světy. Ovšem, někteří dodávají, že často nejsou originální a fandové žánru poznají, že si Snyder vypůjčoval nápady jinde (což asi bylo patrné i z trailerů).

Další dobrou zprávou je, že pokud jste fandové Snyderových typických zpomalovaček a efektní akce, budete spokojeni. Byť podle některých recenzentů toho může být pro běžného diváka až moc a jde o film hlavně pro "členy Snyderova kultu".

Zaznívá i to, že film je lepší než některé z posledních dílů Star Wars (je očividné, že u nich se Rebel Moon silně inspiruje), na druhou stranu, jiní recenzenti tvrdí, že jde o ne zrovna povedenou kopii Hvězdných válek.

Podle očekávaní je slabinou scénář, kdy je až příliš často naznačováno, že větší věci přijdou až v dalším dílu. Názory novinářů by se daly shrnout klasickým "forma hodně vítězí nad obsahem."

Recenzenti si vcelku chválí obsazení a to hned několik jeho členů, ale nohy jim podráží scénář, který z nich dělá "ploché postavy".

Kolem a kolem to nevyznívá až tak kriticky, ale samotné číselné hodnocení je poměrně drsné, v době článku bylo ze 42 recenzí na RottenTomatoes jen 24 % pozitivních a průměrné hodnocení je 4,1 z 10, což z filmu dělá jeden z nejhůře hodnocených projektů od Snydera vůbec. Hůře je na tom jen Sucker Punch (2011) s 22 % pozitivních recenzí.

První Rebel Moon bude mít českou premiéru na Netflixu 22. 12. 2023.

Zdroj: RottenTomatoes, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat