Blue Beetle: Je to chudý příbuzný marvelovek vs povedená komiksovka s komediálním nádechem. Co říkají recenze na novinku od DC?


 Jsou názory spíše pozitivní, nebo negativní?

Nejbližší novinkou od DC je film Blue Beetle (premiéra 17. 8. 2023) s tím, že odhady tržeb se v průběhu času výrazně snižovaly a neočekává se, že půjde o hit, ovšem možná se návštěvnost zvedne díky recenzím, které jsou veskrze pozitivní.

V době psaní článku bylo z 66 profesionálních recenzí na serveru RottenTomatoes 85 % pozitivních a průměrné hodnocení pak bylo 6,7 z 10.

Tentokrát začněme výtkami s tím, že asi nejvíce jich míří na to, že film se nevyhýbá různým superhrdinským klišé a stereotypů, což projektu na originalitě zrovna nepřidává. 

Některým novinářům přijde nezajímavá i hlavní postava s tím, že mají pocit, že Blue Beetle je jakýmsi odvarem z různých konkurenčních komiksovek (jak od Marvelu, tak od Sony). 

Kritiky se dočkal i záporačka. Ne, že by byla zahrána špatně, ale je napsána velmi povrchně a nemá větší hloubku. 

Nadšení nevyvolávají ani akční scény, kdy jsou podle některých recenzentů triky nedotažené a akce je chaotická a současně nezáživná. 

Zní to zatím velmi negativně, ale jak bylo řečeno, převládá kladný dojem, který pramení například z toho, že film šikovně kombinuje emocionální momenty, které mají na diváky skutečný dopad (hlavně ty, které se týkají ústřední rodiny Reyesových) a potěší i fungující komediální nádech. 

Povedlo se i obsazení v čele s hvězdou seriálu Cobra Kai jménem Xolo Maridueña. Pochvalu si vysloužila také Adriana Barraza jako Nana.

Dalšími vyzdvihovanými aspekty jsou hudební podkres nebo sympatický retro nádech. Dokonce zaznělo i to, že jde o jeden z nejlepších DC filmů za dlouhou dobu, ale takhle odvážné tvrzení je u recenzentů spíše ojedinělé. 

Naopak, na tom, že je příjemné vidět to, že hlavním motivátorem pro superhrdinu může být podporující rodina, se shoduje velké množství novinářů. 

Kolem a kolem to vypadá na vcelku příjemnou rodinnou zábavu, která je milá a příjemná, ale také bohužel plná klišé.

Zdroj: DC Films / Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat