Šéf společnosti Disney stávkující herce a scenáristy svým vyjádřením pěkně naštval. Jaký vzkaz ale mají šéfové Marvelu?

Co v něm stojí?

Aktuálně probíhá stávka hollywoodských scenáristů a herců. A k podobně velké akci nedošlo více než půl století. Někteří šéfové firem pro to tak nemají pochopení, protože to výrazně ovlivní mnoho projektů (například šéf společnosti Disney Bob Iger vzkázal, že stávkující kladou nerealistické požadavky, což vyznívá od někoho, kdo ročně dostává částky v desítkách milionů dolarů poměrně zvláštně), ale třeba hlavy společnosti Marvel Kevin FeigeLouis D’Esposito jsou mnohem smířlivější. Jejich prohlášení pro zaměstnance zní:

SOUVISEJÍCÍ: K HOLLYWOODSKÝM SCENÁRISTŮM SE PŘIDALI I HERCI, TAKOVOU STÁVKA TU NEBYLA VÍC NEŽ PŮL STOLETÍ

"Uvědomujeme si, kolik práce odvádíte na vašich konkrétních projektech a je zklamáním, když se pečlivě připravené plány musejí změnit, ale neustálá změna je v případě produkčního byznysu přirozená a našim týmům nejsou cizí nečekané výzvy a jejich zdolávání. Velmi si ceníme vaší snahy, zachovat se v dané situaci, co nejlépe a všichni můžeme doufat, že nové smlouvy budou uzavřeny brzy a my budeme moci pokračovat ve skvělé práci, kterou máme rozdělanou."

Pokud bude stávka trvat pár týdnů, my jako diváci bychom to měli pocítit minimálně, ale jestliže se protáhne na delší dobu, bude to znamenat zpoždění pro velké množství seriálů a filmů, tak doufejme, že se oběma stranám podaří dohodnout na kompromisu. 

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat