Takové problémy Hollywood už dlouho neměl. Nestávkují už jen scenáristé, ale i herci


 To zkomplikuje hromadu projektů.

Už poměrně dlouhou dobu stávkují hollywoodští scenáristé, což pro mnoho filmů a seriálů znamená zkomplikování prací nebo dokonce jejich úplné zastavení. A to není něco, co by studiím dělalo radost. Ovšem, aby toho nebylo málo, aktuálně se ke stávce přidali i herci, kteří spadají pod odborový svaz SAG-AFTRA a těch je opravdu opravdu opravdu hodně. Důvodem je, že se po několika týdnech jednání se studii nepodařilo vyjednat nové smlouvy.

Ke spojené stávce scenáristů a herců došlo naposledy v šedesátých letech minulého století, takže je to velká věc a s tím, že autoři nepíší a herci nehrají je jasné, že přípravy většiny projektů se v podstatě zastaví. 

Možná vás přijde lidově řečeno na hlavu to, že stávkují nebo stávku podporují i herci, kteří dostávají za filmy velmi slušné sumy (například marvelovský Simu Liu), ale faktem je, že těch je minimum a průměrný výdělek herce v Hollywoodu je podle některých zdrojů kolem 69 tisíc dolarů ročně, což nemusí znít pro našince jako málo, ale přežít s takovou částkou v Los Angeles není úplně snadné. 

Nám jako divákům nezbývá než doufat, že se situace rychle vyřeší, protože pokud by trvala déle, dojde k výraznému zpoždění hromady chystaných filmů a seriálů a to není něco, o co asi stojíme. 

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat