Babrie: Tvůrci byli překvapeni, jaké vtipy a výrazy mohli ve filmu použít. A novináři považují tuhle komedii za extra zábavnou a skvěle obsazenou

 

Vyšlo to. 

Ano, opět přiznáváme, že když jsme se dozvěděli o tom, že se chystá hraný film na motivy panenky Barbie (premiéra 20. 7. 2023), nějak extra nás to nezaujalo. Čekali jsme neškodnou rodinnou komedii, která bude extrémně sladká a milá. 

Ale očividně jsme se spletli, šikovná režisérka Greta Gerwig se rozhodla přijít s poměrně provokativní a odvážnou podívanou, kdy se nebála nejen sexuálně orientovaných vtípků, ale také třeba drsnějších výrazů (jsou sice vypípnuty, ale je jasné, co zazní) a docela překvapivé je i to, že se dočkáme i narážky na snahu vyhnout se placení daní ze strany šéfa Mattelu, tedy firmy, která za Barbie stojí. 

A sázka na drsnější pojetí vyšla, recenze jsou ve většině velmi pochvalné, na RottenTomatoes bylo v době psaní článku 90 % recenzí pozitivních a průměrné hodnocení bylo působivých 8,3 z 10. Na Metatcric je to pak také velmi pěkných 81 %. 

Líbí se obsazení, chytře napsaný scénář, meta nádech, fungující humor i působivá stylizace a návštěva kina je tedy velmi dobrý nápad. I když asi ne s malými dětmi, kterým asi bude lepší pustit původní animované filmy Barbie, aby neztratily ideály o kultovní hračce.

Zdroj: The Town, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat