Marvel pod palbou kritiky. Nelíbí se to, že byl úvodní seriálu Secret Invasion vytvořen s pomocí umělé inteligence


 Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. 

Marvel, jako většina velkých společností, často čelí kritice. Někdy oprávněné, někdy nad ní člověk musí kroutit hlavou. A otázkou je, co platí tentokrát, ale náš názor je, že spíše to druhé. Bavíme se o situaci, kdy dostává společnost za uši za to, že v úvod/intro k seriálu Secret Invasion/Tajná invaze vznikl s pomocí umělé inteligence.

Ta je aktuálně velmi v kurzu a člověk by tak řekl, že není nic špatného vsadit na ni, protože je jasné, že bude hrát čím dál větší roli (nejen) v umělecké branži, ale našli se samozřejmě tací, kteří tohle Marvelu nemohou odpustit. 

Důvodem je to, že v minulosti se řešilo to, že se Marvel chová ke specialistům na trikové efekty ne úplně férově, zadává jim neúměrné množství práce a požaduje změny velkého rozsahu na poslední chvíli. A nyní někteří dávají společnosti zabrat za to, že místo toho, aby využila práce reálných lidí a zaplatila jim za to, vsadila na umělou inteligenci. 

To ale není úplně férové tvrzení, protože o intro se postarala firma Method Studios, která za to samozřejmě dostalo finanční odměnu a právě ono k tomu vydalo následující prohlášení:

"Práce na Secret Invasion, projektu, který se zaměřuje na infiltraci mimozemšťanů do lidské společnosti, poskytla příležitost se ponořit do fascinujícího světa umělé inteligence, konkrétně v případě tvorby unikátních vlastností a pohybů postav. Využití na míru vytvořeného nástroje umělé inteligence v případě tohoto aspektu je v naprostém souladu s tím, jaký má projekt téma a styl. Produkční proces byl vystavěn na spolupráci a byl velmi interativní s intenzivním zaměřením na tuhle specifickou sadu nástrojů umělé inteligence. Zahrnovalo to nesmírnou snahu talentových režisérů, animátorů (zkušených jak v případě 2D, tak v případě 3D), umělců a vývojářů, kteří zapojili konvenční techniky, aby vytvořili všechny další aspekty tohoto projektu."

Můžeme proti umělé inteligenci brojit, ale něco nám říká, že je to zbytečné a spíše bychom doporučili soustředit se na to, jak ji co nejlépe využít v náš prospěch. A v tomto případě si tak nemyslíme, že Marvel udělal něco špatně. Vy ano?

Zdroj: THR, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat