Které marvelovské projekty mají stopku kvůli stávce scenáristů?


 Na koho to zatím mělo dopad?

Stále probíhá stávka scenáristů, kteří se dožadují lepších (nejen) platových podmínek a to samozřejmě má velký dopad na celý filmový a televizní průmysl. V některých případech to v podstatě znamená, že se práce na určitých projektech zastavily. Týká se to i těch marvelovských. Aktuálně to bylo potvrzeno u těchto "kousků":

Wonder Man - Seriál o herci a kaskadérovi, který je také superhrdinou, má být svérázným pohledem na Hollywood. A jde zatím o jedinou marvelovskou sérií, u které se ví, že si musela dát kvůli stávce pauzu. Nicméně, protože u ní zatím nebylo stanoveno datum premiéry, není to až tak bolestné, protože jsme stejně nevěděli, kdy ji uvidíme. 

Blade - Naopak, u toho filmu bylo oznámeno, že se ho dočkáme 5. 9. 2024, ale pokud bude stávka trvat delší dobru, může dojít (k dalšímu) posunu premiéry. V době, kdy se stávka rozběhla docházelo k úpravám scénáře, takže budou mít tvůrci co dělat, aby stihnuli uvedené datum premiéry.

Spider-Man 4 - Sice není úplně čistokrevnou marvelovkou, vzniká ve spolupráci s Marvelem, ale pod hlavičkou Sony, ovšem je součástí Marvelovského filmového universa. A bylo prozrazeno, že i tahle podívaná si dává přestávku a to v rámci solidarity ke scenáristům. Datum premiéry ale poznamenáno nebude, protože zatím stejně nebylo známo. 

Thunderbolts - Jsou očekávaným projektem, protože jde o první hranou antihrdinskou týmovku v Marvelovském filmovém universu. Natáčet se mělo v létě a pořád k tomu může dojít, pokud ale samozřejmě skončí stávka. Premiéra je aktuálně stále plánována na 25. 7. 2025.

A jestli v dohledné době stávka nebude ukončena, pak se to může týkat i dalších marvelovských filmů a seriálů, ale zatím víme "jen" o čtyřech a doufejme, že se situace, co nejrychleji vyřeší. 

Zdroj: The Direct, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat