Flash: Zdá se vám, že triky vznikly za pár dnů? Je to zřejmě pravda, přiznal tvůrce


 Zach Mulligan se toho nebojí. 

Jednou z kritik, která míří na film Flash (2023) je to, že některé trikové efekty vypadají velmi... nedoladěně. Režisér filmu Andy Muschietti sice prohlásil, že to byl záměr, ale specialista na trikové efekty Zach Mulligan, který pracoval ně několika marvelovských i DC projektech (včetně Flashe) má jiný názor:

SOUVISEJÍCÍ: NEPOVEDENÉ TRIKY? TO JE SCHVÁLNĚ, NAZNAČIL REŽISÉR FLASHE

"Umělci byli nuceni pracovat bezpočet hodin, přesčasy skoro každý den a to včetně víkendů. Pokud firmy zabývající se triky nedostojí očekáváním studií, riskují tím, že přijdou o budoucí smlouvy a je tu jen určité množství studií, která točí superhrdinské filmy. Když vydáváte tolik projektů s kratší dobou realizace, triky budou vždy vypadat hůře. Takže pokud se zdá, že scéna s digitálními triky ve Flashovi vznikla za týden, pravděpodobně je to proto, že tomu tak bylo."

Marvel v poslední době čelil kritice, že má nesplnitelná očekávání na umělce, kteří se věnující právě trikům a očividně se to netýká jen Marvelu, ale i DC. A dá se tušit, že se stoupajícím množstvím lidí, kteří se vůči neférovému jednání s odborníky na speciální efekty ohrazují, se bude muset začít něco dít, protože nejen, že na to doplácí právě umělci, ale také diváci, kdy jsou jim nabízeny "nedopečené" projekty.

Zdroj: TikTok (skrze CBM), DC Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat