Flash: První reakce zřejmě přeháněly, recenze jsou mnohem méně oslavné

 Tohle DC universum asi nenakopne. 

Původně se objevily informace, že testovací reakce na film Flash (premiéra 15. 6. 2023) dopadly velmi dobře a stejně tak první názory básnily o tom, jak skvělá podívaná to je. Ale jak už to tak v případě počátečních názorů bývá, zřejmě byly přehnané. Nyní se začínají objevovat právoplatné recenze a ty často nejsou ani zdaleka tak pochvalné. 

Není to kdovíjak špatné, aktuálně má projekt na RottenTomatoes 75 % pozitivních recenzí a průměrné hodnocení 6,5 z 10, ale nevypadá to, že půjde o jednu z nejlepších komiksovek vůbec, což některé první názory naznačovaly.

Pokud jde o příběh, některým se líbí to, že je nostalgický, ale současně mají určití novináři dojem, že vlastně nedává smysl a jde hlavně o to, nabídnout směsici scén, které mají potěšit komiksové fanoušky, aniž by tvořily konzistentní celek. 

Dokonce zaznívá to, že samotný Flash (Ezra Miller) skoro není ústřední postavou (pozornost je věnována jiným jedincům). Nicméně, výkon Millera je chválen. A stejně tak ten, který podává Michael Keaton (Bruce Wayne/Batman).

Líbí se i humor a faktor zábavnosti filmu, nudit se rozhodně nebudete, ale nechybí dodatek, že Flash nekonkuruje nejlepším komiksovkám a málokdy přichází s něčím novým a neotřelým. Příliš se prý drží minulosti.

Akce je prý fajn, ale zaznívá kritika speciálních efektů, kdy některé by potřebovaly ještě méně či více doladit. 

Pozitivem je to, že Flash umí být emotivní podívanou. Samozřejmě to je hlavně blockbuster, ale není citově plochý. 

Nakonec to tedy vypadá na slušný letní blockbuster, který chce být "dárkem pro fanoušky DC", ale nejde o nic zlomového a převratného. To ale asi ani někteří neočekávali, takže jim bude stačit, když se v kinech dočkají podívané se slušným tempem a bezva herci. 

Zdroj: RottenTomatoes, DC Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat