Zbývají vám možná tři roky života, tvrdil lékař. Akční ikona Dolph Lundgren prozradil, že bojuje s rakovinou

 

Dozvěděl se o tom už v roce 2015.

Byť se to na první pohled mnohým nemusí tak jevit, i celebrity jsou jen lidé a potýkají se s "lidskými" problémy, jako jsou například choroby. Některé známé osobnosti to ale tají a mezi ně se řadí i švédská akční hvězda Dolph Lundgren

Ten až nyní prozradil, že mu v roce 2015 byla diagnostikována rakovina ledvin. Což herec skrýval před veřejností, ale nyní se rozhodl promluvit a to z velmi sympatického důvodu:

"Pokud můžete zachránit byť jen jeden lidský život někoho, kdo je v podobné situaci, pak to bezesporu stojí za to. Jako herec se snažíte do světa vysílat pozitivní emoce a pozitivní energii a já se vždy snažil být milý ke všem a setkávám se s fanoušky, všemi a možná se mi to nějakým způsobem vrátí."

Pokud jde o herců zdravotní stav, pak od roku 2015 procházel léčbou a zdálo se, že se situace zlepšuje, ale v roce 2020 mu objevili několik dalších nádorů. Chirurgicky jich bylo šest odstraněno, ale poté, když pracoval na filmu v Alabamě ho kontaktoval jeho lékař s tím, že našli další nádor na játrech. Navíc mu bylo sděleno, že je natolik velký, že je operace vyloučena. 

Dolph tak podstoupil jiné formy léčby s tím, že byl ale překvapen tím, jak málo s ním lékaři mluvili. Následně s ním komunikovali, ale to tak, že mu naznačovali, že by byl asi dobrý okamžik na to strávit více času se svou rodinou. Herec se tím pádem přímo zeptal, kolik času mu zbývá a odpověď byla, že to jsou dva až tři roky, nicméně Lundgren měl pocit, že lékaři předpokládají, že to bude ještě méně. 

Ovšem, přestože kvůli tomu nebyl překvapivě zahořklý, protože prožil bohatý a naplňující život, oslovil další odborníky a to byl očividně krok správným směrem, protože se nádory v jeho těla začaly zmenšovat. Nejdříve to bylo o 20 až 30 procent, v minulém roce pak o 90 procent. 

Aktuální stav je takový, že je mu odstraňována zjizvená tkáň a herec doufám, že poté, až bude proces dokončen, utne se tím a s podpůrnou medikací rakovinotvorné bujení.

Není pochyb o tom, že je Lundgren bojovník, o čemž svědčí i to, že i ve chvíli, kdy procházel náročnou léčbou, dál natáčel filmy. Držíme palce, aby se plně uzdravil a je patrné, že je na dobré cestě toho dosáhnout.

Zdroj: THR, Lionsgate (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat