Transformers: Probuzení monster - Konečně se po letech objevil povedený film Transformers


 Alespoň to tvrdí první názory.

Co si budeme povídat, série Transformers je, mírně řečeno, velmi kvalitativně nevyrovnaná a v posledních letech to s ní šlo od devíti k pěti. Bylo tím pádem asi dost lidí, kteří si v případě nejnovějšího přírůstku jménem Transformers: Probuzení monster (premiéra 8. 6. 2023) nedělali velké iluze. Nakonec to ale vypadá (alespoň podle prvních názorů), že série chytila druhý dech. 

Začněme třeba tím, co jsme asi očekávali a to akcí. Ta je podle všeho povedená, stylová a velmi intenzivní. Tomu pomáhají i povedené triky. Pokud tedy doufáte v to, že si vaše oči užijí, pak budete spokojeni. 

Novinářům se líbí i zasazení do devadesátých let minulého století a "brooklynská" atmosféra. Retro nádech filmu rozhodně pomáhá, stejně jako hip-hopový soundtrack, který dění na plátně skvěle dobarvuje. 

Další pochvaly míří na to, že filmu nechybí "srdce", takže umí zapůsobit na emoce a současně je mnohdy hodně zábavný a dokáže rozesmát. 

Z obsazení jsou zmiňováni hlavně Anthony Ramos v hlavní "lidské" roli a Pete Davidson, který namluvil Mirage. Z téhle dvojice jsou recenzenti vysloveně nadšení. 

Pokud jde o výtky, tak někteří mají recenzenti pocit, že tempo občas kolísá a nebylo by od věci film trochu prostříhat, ale jinak nezaznívá větší kritika. A ze samotného závěru jsou novináři unesení, prý bere dech. Někteří se tak nebojí označit Probuzení monster za jeden z nejlepších, nebo dokonce nejlepší díl ze série. 

Zdroj: The Direct, Paramount Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat