The Last of Us: Tvůrce nenavrhoval seriál jako zombie projekt

 

Craig Mazin nastínil jinou ideu. 

Hry The Last of Us jsou plné osob, ze kterých se staly bytosti nemající svobodnou mysl a toužící hlavně nakazit ostatní, ale hráči asi budou souhlasit s tvrzením, že jádrem her jsou příběhy (ne)lidskosti. A i tvůrce seriálové verze Craig Mazin projekt neprezentoval stanici HBO jako zombie show. To prozradila jedna ze šéfek společnosti Francesca Orsi:

"Craig se na to nezaměřil. Přestože v případě zombie projektů a jejich příběhu je s tím spojen faktor zábavnosti, ve skutečnosti se soustředil na příběh lásky, vztahu mezi postavami Pedra Pascala a Belly Ramsey, Joela a Ellie a prozkoumání rodiny a způsobů, jak se z náhradní dcery Ellie stane pro Joela světlo ve stínu tragické smrti jeho biologické dcery, to je to, co nás nejvíce zaujalo. A bylo to hluboké a intenzivní zaměření na rodinu, to je to, o co mu šlo a co nás přimělo k tomu, aby se k tomu přiklonili."

Zombie projektů je spousta a nic proti těm, které se zaměřují hlavně na nemrtvé a jejich likvidaci, někdy jsou extrémně zábavné. Jádro The Last of Us je ale jiné a podle nás a hromady dalších lidí to je právě to, co je na předloze i adaptaci to nejpůsobivější.

A očividně to funguje, první řada byla velkým úspěchem a byla schválena i druhá. Datum premiéry zatím oznámeno nebylo.

Zdroj: Deadline, HBO (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat