Malá mořská víla: Jaké jsou první názory na film, kterému někteří nemohou přijít na jméno kvůli představitelce Ariel?


 (Ne)povedl se?

Nová hraná Malá mořská víla (premiéra 25. 5. 2023) to neměla snadné už od chvíle, co bylo oznámeno, že si hlavní roli Ariel zahraje Halle Bailey. Někteří lidé nemohli překousnout to, že fiktivní podmořskou bytost ztvární herečka tmavé barvy pleti a doufali, že film nedopadne dobře, aby mohli hlásat frázi "Go Woke Go Broke." 

Aktuálně se objevily první reakce novinářů, které napoví to, jak na tom projekt vlastně jde. A co tedy recenzenti říkají?

Začneme rovnou tím, že největší chvála míří právě směrem k obsazení v čele s Halle Bailey, která je prý jako Ariel skvělá, ale také na Melissu McCarthy (tu si v roli Uršuly nemohou novináři vynachválit), Jonaha Hauer-KingaDaveeda DiggseAwkwafiny a Javiera Bardema. Všichni jsou podle prvních reakcí výteční. Navíc prý chemie mezi Halle a Jonahem funguje na výbornou, což je samozřejmě pro příběh důležité.

Nedílnou součástí Malé mořské víly jsou i písně a i ty se prý povedly s tím, že změny, ke kterým proti animovanému originálu došlo nejsou ke škodě věci. Výtky směřují na to, že jeden song používá příliš techniky známé jako "autotune", ale jinak je film po zvukové stránce povedený. 

Pokud jde o trikové efekty, které v trailerech nebyly úplně doladěné, pak jsou údajně výrazně lepší, než v upoutávkách, ale určité rezervy stále existují. Co některé novináře zarazilo je to, že film z nějakého důvodu tlumí fantasy elementy, což se zdá být jako zbytečné. 

Někteří tvrdí, že obecně působí nové pojetí zbytečně, protože nepřekonává svou předlohu, na druhou stranu jí ale nedělá ostudu a jde o jednu z lepších hraných adaptací animovaných disneyovek. 

Zdá se tedy, že ti, kteří doufali, že se hraná Mořská víla nepovede, budou zklamáni, protože herecký a hudební aspekt jsou výtečné. Otázkou ale samozřejmě je, jak si projekt povede v kinech, protože jde o blockbuster a tam jsou primární tržby. Chvála novinářů je fajn, ale rozpočet nezaplatí.

Zdroj: The Direct, Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat