Indiana Jones a nástroj osudu je zatím nejhůře hodnoceným filmem ze série


Nevypadá to moc nadějně. 

Po dlouhé době se dočkáme dalšího filmu Indiana Jones, tentokrát s podtitulem nástroj osudu (premiéra 29. 6. 2023) a doufalo se, že sérii napraví reputaci po ne úplně pozitivně přijatém čtvrtém dílu. Ovšem, pokud si uděláme obrázek na základě prvních reakcí, pak to asi nevyjde. 

V době psaní článku měl film na RottenTomatoes, který sdružuje profesionální recenze, pouze 43 % pozitivních hodnocení (byť jen ze čtrnácti recenzí).

Někteří novináři si myslí, že film více méně funguje a projekt má povedený oldschoolový nádech, plus nepřekvapivě je velkým kladem vynikající Harrison Ford, na druhou stranu, podle jiných recenzentů jen šílenec může srovnávat kvalitu prvních tří filmů s tímto a označují ho za prázdný.

Je trošku zvláštní, že obecně dané recenze nevyznívají vysloveně kriticky a mluví o tom, že jde o slušné zakončení dobrodružství milovaného archeologa, ale průměrné hodnocení je 5,6 z 10. To není úplná katastrofa, ale ve srovnání s předchozími díly to moc potěšující není. I zmíněné Království křišťálové lebky, které ne všichni zrovna milovali, má průměrné hodnocení 6,9 z 10.

Samozřejmě se může procento pozitivních recenzí s přibývajícími hodnoceními změnit k lepšímu, ale to se obvykle neděje. Nicméně, my se i tak na film podíváme, co vy?

Zdroj: Lucasfilm/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat