Flash: Film byl pěkně "drahou srandou", do kin bude muset vyrazit hromada lidí, aby se zaplatil


 Za hubičku to nebylo. 

Komiksové filmy jsou obvykle finančně velmi náročné a to platí i pro dlouho připravovanou podívanou Flash (premiéra 15. 6. 2023), která bude symbolickou tečkou za takzvaným Snyderverse. 

S ohledem na to, že se ve filmu bude operovat s Multivesmírem a cestováním v čase bylo jasné, že bude potřeba hromada speciálních efektů a to není levná záležitost. Není tedy nakonec překvapením, že se rozpočet vyšplhal k pěkným 220 milionům dolarů. 

Pokud tedy budeme operovat s tím, že film musí vydělat zhruba 2,5x svého rozpočtu, aby se zaplatil, je jasné, že tržby budou muset být někde kolem 600 milionů dolarů, aby se projekt dostal takzvaně do černých čísel a výrazně víc, pokud by mělo jít o finanční úspěch.

Nejde ale o zdaleka nejdražší film od DC, několik kolegů si vyžádalo vyšší finanční investici. Konkrétně Justice League a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti vyšly každý na 300 milionů dolarů, Black Adam na 260 milionů dolarů, Temný rytíř povstal na 250 milionů dolarů a Muž z oceli na 225 milionů dolarů. 

 

Zdroj: DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat