Experti odhadují, kolik vydělá Flash, dočká se DC úspěchu? A Rychle a zběsile 10 je jedním z nejdražších filmů, bude se muset hodně ohánět, aby vydělalo


Filmové střípky.

Není přeháněním tvrdit, že DC filmy nejsou vždy zrovna finančně úspěšné, takže plno lidí napjatě očekává, jak si povede Flash (premiéra 15. 6. 2023), který bude zřejmě pomyslnou tečkou za takzvaným Snyderverse. A finanční experti už mají odhady toho, jak by si projekt mohlo v kinech vést. 


Podle nich velmi velmi velmi dobře. Očekává se, že během prvního víkendu v severoamerických kinech by měla komiksovka získat 115 až 140 milionů dolarů a celkově něco mezi 280 až 375 miliony dolarů. A pokud by se film přiblížil k 375 milionům dolarů, stal by se z něj jeden z nejúspěšnějších projektů z DC Extended Universe.

Uvidíme, jestli se analytici s danou částkou nemýlí, přece jen, první reakce na Flashe jsou poměrně smíšené a to by mohlo ovlivnit zájem potencionálních diváků. 

Zběsilé a hodně drahé

Hodně zajímavé bude sledovat i to, jak si povede film Rychle a zběsile 10 (2023). Jde totiž nejen o nejdražší díl ze série, ale jeden z deseti nejdražších filmů v historii. Bavíme se tu o rozpočtu ve výši 340 milionů dolarů, což znamená, že pokud by měl být projekt výdělečný, bude muset překročit hranici 800 milionů dolarů v případě celosvětových tržeb. 

To není nemožné, ale v případě značky Rychle a zběsile se to povedlo jen sedmému a osmému dílu, ostatní zůstaly pod hranicí 800 milionů dolarů. 

Je otázkou, jak si povede desítka, některé názory jsou rozpačité, ale to byly i v případě předchozích dílů. a dá se tušit, že názor oddaných fandů to příliš neovlivňuje.


Zdroj: BoxOfficePro (I, II), DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat