The Last of Us: Ne, Ellie nebude pro druhou řadu přeobsazena

To je podle tvůrce velké ne. 

První řada seriálu The Last of Us je za námi a byť někteří lidé mohou být zklamáni a to především, pokud očekávali divokou zombie jízdu, drtivá většina hodnocení je velmi pozitivních, ať už je řeč o novinářích nebo "běžném" publiku. 

První řada je bezesporu kvalitní filmařinou a emocionální jízdou, která spíše než na akční scény sází na komorní příběh několika postav, které se snaží přežít v drsném světě. A funguje to skvěle. Samozřejmě také díky obsazení a to bez ohledu na to, že někteří herci vizuálně neodpovídají herní předloze. 

Například Bella Ramsey, která ztvárňuje Ellie, byla některým trnem v oku, protože se od digitální inspirace výrazně liší, ale jak Bella ukázala, herecky zvládá postavu s přehledem. Přesto se začalo spekulovat o tom, že pro již schválenou druhou řadu bude role přeobsazena a to nejen kvůli tomu, že někteří diváci brblali, ale kvůli několikaletému časovému skoku mezi první a druhou hrou.

To ale spolutvůrce seriálu Craig Mazin striktně odmítá:

"Víme, kterým směrem se vydáme, pokud jde o kostýmy a make-up a účesy. Ale co je důležitější, známe ducha a duši herce. Nyní je jí 19 let, což je stejně jako bylo Ellie v The Last of Us Part II... bude to jiné. Bude to odlišné, stejně jako se lišila tahle řada. Něco bude výrazně odlišné... Nebude to naprosto stejné jako hra. Bude to seriál, který chceme Neil (Druckmann, spolutvůrce seriálu i herní předlohy, pozn. redakce) a já natočit."

První řada se v určitých momentech od hry odkláněla (a v jiných šlo o téměř totožné ztvárnění) a fungovalo to, není tím pádem důvod si myslet, že to nevyjde znovu. Nicméně, pokud jde o změnu klíčových momentů z hry, je nutné být velmi opatrný, aby to nebylo nenadělo více škody než užitku.

Datum premiéry druhé řady zatím oznámeno nebylo.

Zdroj: THR/GameFragger, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat