Podle právničky je důvod pro vyhazov důležité marvelovské šéfky šílený. Disney se proti tomu striktně ohradil


 Komplikuje se to.

U Marvelu byla sedmnáct let a stála u zrodu Marvelovského filmového universa a přesto ji společnost Disney nečekaně propustila. Řeč je o jedné z nejvýše postavených manažerek Marvelu Victorii Alonso. 

Spekulovalo se o příčinách toho, proč k tomu došlo, mluvilo se o neuspokojivém přijetí čtvrté fáze MCU nebo o špatném přístupu ke tvůrcům digitálních efektů, ovšem zdá se, že důvod pro šokující vyhazov je někde jinde.

Tvrdí to právnička Victorie Patty Glaser. Zdá se, že k propuštění došlo proto, že Alonso produkovala film Argentina, 1985 pro jiné studio a poskytovala tisku rozhovory o téhle velmi dobře hodnocené podívané, což je podle Disneyho porušením smlouvy. Glaser ale tvrdí, že její klientka měla od Disneyho povolení pracovat na téhle podívané:

"Představa, že byla Victoria vyhozena kvůli rozhovorům s tiskem, které byly spojeny s jejím osobním vytouženým projektem o lidských právech a demokracii, který byl nominován na Oscara a na který dostala posvěcení od Disneyho je absolutně šílená."

Dál Patty dodala, že se Disney snaží její klientku umlčet, ale existuje více informací k tomuto příběhu, které se dostanou na veřejnost.

Disney se ale rozhodl ozvat a vydal následující prohlášení:

"Je nemilé, že Victoria sdílí narativ, který vynechává některé klíčové aspekty týkající se jejího odchodu včetně neoddiskutovatelného porušení smlouvy a přímého porušení politiky naší společnosti. Dál jí budeme přát to nejlepší a budeme jí vděční za její přínos pro studio."

Byť je z vyjádření mluvčího cítit snaha situaci urovnat, dá se tušit, že spor asi jen tak neskončí a je možné, že se bude řešit i právní cestou. 

Zdroj: Variety, Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat