Ant-Man a Wasp: Quantumania - Kdo byla osoba z potitulkové scény a proč by nás měla zajímat?


O koho šlo? POZOR, SPOILERY!!!

Ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) byly k vidění dvě potitulkové scény. Ta první nabídla takzvaný Koncil Kangů, což je v komiksu sněm všech Kangů, které vede Prime Kang a dali si za úkol zbavit se všech rebelujících variantů Kanga (poté, co byli zmanipulováni dalším variantem Kanga Immortusem). 

Je jasné, že tahle skupina je mocná a nebezpečná, to bylo patrné i bez znalosti komiksové předlohy. Ovšem, v případě druhé potitulkové scény mohl nastat pro ty, kteří nemají zkušenosti s komiksem určitý zmatek, protože jsme se dočkali varianta Kanga (Jonathan Majors), která ale vypadalo jako neškodný ňoumovitý vědec. 

Ale nenechte se mýlit, jde o Victora Timelyho, který je mnohem nebezpečnější, než by se na první pohled mohlo zdát. 

V komiksu se poprvé tahle postava objevila v roce 1992 a jak bylo řečeno, jde o varianta Kanga, který cestoval do roku 1901 (poté, co byl v budoucnosti poražen Avengers), kdy ve Wisconsinu založil vlastní město pod názvem Timely a odstartoval společnost Timely Industries, která prosperovala díky jeho znalostem futuristických technologií. 

Pravdou je ale je, že je Victor Timely právě Prime Kangem, tedy primárním Kangem, který v Timely vybudoval "časovou křižovatku", ze které se může dostat v podstatě do každé časové éry. Nicméně, zatímco Prime Kang má mnoho nepřátel, Victor Timely se pohybuje "pod radarem" a málokdo ho považuje za nebezpečí, což je velká chyba. 

Samozřejmě nevím, jestli bude jeho příběh v Marvelovském filmovém universu výrazně pozměněn, ale dá se tušit, že se více dozvíme ve druhé řadě seriálu Loki s ohledem na to, že právě Loki (Tom Hiddleston) a Mobius (Owen Wilson) byli těmi, kdo v potitulkové scény byli svědky vystoupení Victora, kdy představoval jakýsi přístroj určený pro cestování v čase.

Druhá řada Lokiho bude k vidění někdy v průběhu tohoto roku.

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat