Ant-Man 3: Je podle expertů velkým problémem rekordní propad tržeb? A vyděsilo to Marvel?


 Má se společnost začít obávat?

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) bez ohledu na na úplně oslavné recenze odstartoval nejlépe ze série Ant-Man, ale ve druhém týdnu došlo v severoamerických kinech k poklesu tržeb o téměř 70 %, což je v případě marvelovek nepříjemný rekord. Znamená to, že by se měl Marvel začít obávat? Je to problém pro daný film  a celé filmové universum? 

SOUVISEJÍCÍ: TŘETÍ ANT-MAN ZAŽIL NEJVĚTŠÍ TRŽEB ZE VŠECH MARVELOVEK

K tomu se vyjádřili různé finanční experti a analytici a shodují se na tom, že byť jde o výrazný pokles, v případě projektu, který odstartoval ve své domovině s více než 100 miliony dolarů to nepředstavuje extrémní problém a neočekává se, že půjde o propadák. 

Ostatně, nejedná se o první velkou komiksovku, která čelila velkému snížení tržeb a přesto nakonec vydělala velmi slušné peníze. A byť by měl samozřejmě Marvel zbystřit, není důvod k panice, speciálně s ohledem na to, že se tržby aktuálně pohybují kolem 400 milionů dolarů celosvětově. 

A podle pracovníka Marvelu (jehož jméno nebylo zveřejněno) firma není vyděšená:

"Marvel si z každého filmu něco odnese a to včetně Black Panthera, včetně Avengers. A mohu říct, že jsme na film neuvěřitelně pyšní, Jonathan Majors (představitel Kanga, pozn. redakce) odvádí jako Kang skvělou práci. Je to film, který jsme chtěli natočit. Tržby jsou takové jaké jsou. Ale to nezastaví lidi, aby se vraceli do kin."

Je pravda, že soudě podle hodnocení se divákům třetí Ant-Man líbí mnohem víc než novinářům a tržby opravdu nejsou nikterak bolestné, takže Marvel nemusí ronit slzy. Na druhou stranu, asi by si z toho měl něco odnést a začít se zabývat i myšlenkou, že zájem o komiksovky možná upadá a určitá reakce by asi byla vhodná, což se zřejmě děje, Marvel se hodlá soustředit na kvalitu a ne na kvantitu.

Zdroj: CBMDeadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat