The Last of Us: Recenze jsou skvělé, ale jak je na tom sledovanost?


 Kolik lidí se podívalo na první díl?

Už jsme se bavili o tom, že názory novinářů i diváků na seriálovou verzi videoher The Last of Us jsou veskrze velmi velmi velmi nadšené a to jistě HBO a tvůrce těší, ale jde o komerční projekt a v jeho případě je důležitější to, kolik diváků se rozhodne ho sledovat. 

SOUVISEJÍCÍ: RECENZENTI I DIVÁCI SI NEMŮŽOU THE LAST OF US VYNACHVÁLIT

A jak si tedy vedla první epizoda nazvaná Když se ztratíš v temnotě? Mluvíme tu o 4,7 milionech amerických diváků v případě klasického kanálu HBO a streamovací platformy HBO Max dohromady. 

Je to hodně, nebo málo? Odpověď je, že nejde o rekord, ale je to i tak skvělý výsledek. Rod draka sice začal s 9,99 miliony dolarů, ale to bylo dosud nevídané číslo a většina ostatních hitových projekty HBO na tom bylo o něco hůře než The Last of Us (svou roli ale sehrálo i to, že v případě některých z nich ještě nebylo k dispozici HBO Max). 

Lépe na tom byly jen Deadwood (5,75 miliony diváků) a Carnivále (5,33 milionů diváků) a hned za nimi je The Last of Us se zmíněnými 4,7 miliony párů očí.

Je to výsledek, za který bude asi HBO rádo. Ovšem, bez ohledu na úspěch, zatím se mluví maximálně o třech řadách (příběh druhé hry by mohl být rozdělen na dvě řady) a je asi dobře, že tvůrci nehodlají téma "dojit" za každou cenu. 

Zdroj: ScreenRant, HBO (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat