The Last of Us: Báli jste se, že seriál udělá ostudu kultovní herní předloze? Zbytečně, první názory mluví o nejlepší adaptaci videohry vůbec


 Asi to vyšlo.

Hry The Last of Us (i s přihlédnutím k rozporuplným názorům na druhý díl) patří ke kultovním záležitostem. A spousta fandů se tak děsilo toho, že chystaná seriálová verze stejného jména od HBO udělá předloze ostudu. Zdá se, že obavy nebyly na místě . Objevily se první recenze a ty jsou velmi velmi velmi pochvalné. 

Chváleno je to, že jde o věrnou adaptaci, která respektuje to, co si lidé oblíbili na videohrách, ale samozřejmě nejde o otrocký přepis, ovšem ztvárnění, které ctí předlohu. Vlastně se objevují i názory, které tvrdí, že seriál bere to nejlepší z předlohy a ještě to v některých ohledech vylepšuje.

Pokud jde o zmíněné klady, seriál prý umí vyděsit, nechybí mu hororový nádech, ale jeho nejsilnější stránkou jsou postavy, které mají své chyby, což je na nich lákavé. 

Povedla se i forma vyprávění příběhu a vynikající jsou herecké výkony. Pozitivem je, že jde o projekt, který osloví jak fandy digitální podoby, tak ty, kteří ji neznají.

Dobrou zprávou je, že seriál má podobně intenzivní emotivní dopad jako hry (což už něco znamená). Jde o příběh hledání světla ve světě temnoty, kterému se daří dostat divákovi pod kůži a několikrát rozbít jeho srdce na kusy.

Přestože je teprve leden, zaznívají tvrzení, že by mohlo jít o jeden z nejlepších seriálových zážitků roku a dokonce někteří novináři označují The Last of Us za nejlepší adaptaci videohry vůbec.

Premiéra je naplánována na 15. 1. 2023.

Zdroj: RottenTomatoes, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat