Avatar: Nevykroutím se z toho, na čtyřce a pětce se už pracuje, nechal se slyšet James Cameron, který se aktuálně stal druhým nejvýdělečnějším režisérem v historii

 


Fandové Pandory mají na dlouhou dobu vystaráno. 

Avatar: The Way of Water (2022) se dostal k celosvětovým tržbám ve výši 1,58 miliardy dolarů a zdá se, že podle duchovního otce Avatara Jamese Camerona je to dost, aby šance na další díly výrazně poskočily. To, že bude trojka (premiéra 19. 12. 2024) je v podstatě jisté delší dobu, ale pokud jde o čtyřku a pětku, sice s nimi mnozí počítali, ale samozřejmě se mohlo stát, že pokud by výsledky druhého dílu nebyly uspokojivé, nedočkali bychom se. 

Nyní to ale vypadá optimisticky. Alespoň podle vyjádření Jamese:

"Zdá se, že film nabral na takových obrátkách, že se v následujících několika dnech snadno dostane za hranici výdělečnosti, takže to vypadá, že se z toho nevykroutím a budu muset udělat další pokračování. Vím, co budu dělat následujících šest, nebo sedm let. Pointou je, že budeme v pohodě. Jsem si jistý, že brzy dojde na diskuse s vrcholnými představiteli Disneyho o tom, jaký bude herní plán pro třetího Avatara, který je už natočen, už jsme natočili a nasnímali celý film, takže se nacházíme v rozšířené postprodukci a děláme všechnu digitální magii. A píšeme Avatara 4 a 5. Už máme něco ze čtyřky natočeno. V téhle chvíli začínáme sérii. Začali jsme ságu, která se může vyvinout v množství filmů."

Pokud se tedy nestane něco neočekávaného, tak se skutečně dočkáme více než tří filmů, což ostatně bylo původně v plánu. Poté ale byla vyjádření tvůrců trochu opatrnější a mluvili spíše o třech dílech a následně se uvidí, nicméně druhý Avatar si vede očividně natolik dobře, že si je Cameron jistý tím, že vznikne rozsáhlá sága. 

Mimochodem, Cameron se nyní vyšvihl na druhé místo žebříčku režisérů s největšími celosvětovými výdělky. Bylo k tomu potřeba 7,88 miliardy dolarů. První je Steven Spielberg s 10,65 miliardami.

Zdroj: THR, BoxOfficeMojo, Fox/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat