Avatar 2: Film už má 1,4 miliardy dolarů, ale pořád to není dost, aby na něm Disney vydělal


 A to jde o zatím 14. nejvýdělečnější film. 

Druhému Avatarovi (2022) se v kinech daří, o víkendu se dostal k částce 1,4 miliardy dolarů celosvětově, což je suma, za kterou by většina jiných filmů líbala ruce, ovšem podle dostupných informací to v případě Avatar: The Way of Water stále není dost na to, aby byl projekt pro společnost Disney výdělečný. 

Sám tvůrce James Cameron v minulosti prohlásil, že jsou potřeba alespoň dvě miliardy dolarů, odhady expertů jsou mírnější, tvrdí, že by se měl sci-fi spektákl dostat přes 1,5 miliardy dolarů, aby začal vydělávat. 

Předpokládá se, že rozpočet mohl být až 460 milionů dolarů (ale možná i více s ohledem na dlouhé a náročné přípravy), samozřejmě jsou tu náklady na propagaci a fakt, že část z tržeb jde dalším subjektům (jako jsou provozovatelé kin) a je jasné, že film opravdu potřebuje pořádnou sumu, aby se přehoupl do černých čísel. 

Druhý Avatar určitě překročí hranici 1,5 miliardy dolarů, nepředstavitelné nejsou ani dvě miliardy, ale dá se tušit, že v případě dalších dílů se bude Disney snažit výrazně snížit náklady. 

Zdroj: Variety, Disney/Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat