Avatar 2: Mistrovské dílo, které strčí do kapsy většinu blockbusterů, první názory slibují velkolepý návrat na Pandoru

 Povedlo se. 

První Avatar vyšel v roce 2009 a jednalo se o vizuální zážitek, o kterém se dlouho mluvilo. Ale od té doby uběhlo nějakých 13 let a digitální triky se výrazně posunuly kupředu. Bylo tak otázkou, zda bude mít dlouho očekávané pokračování nazvané Avatar: The Way of Water (premiéra 15. 12. 2022), co nabídnout. Stručně řečeno bude. Objevily se první reakce na tohle velkolepé sci-fi a básní a nešetří slova chvály.

Někteří tvrdí, že film působí jako kombinace mezi blockbusterem a (fiktivním) dokumentem a věří, že na konci se mnozí neubrání slzám, protože druhý Avatar umí být velmi velmi emotivní. V centru dění je rodina, kdy podle novinářů nemají všechny postavy tolik prostoru, kolik by si zasloužily, ale emoce fungují a spojení s postavami je lepší než v případě jedničky. 

Samozřejmě je ale nejsilnější stránkou obrazové pojetí, kdy se někteří obávali toho, že James Cameron nedokáže překonat sám sebe, respektive prvního Avatara, ale zvládl to a nabízí podívanou, která strčí do kapsy drtivou většinu ostatních blockbusterů s tím, že podvodní záběry jsou dechberoucí, 3D znovu dává smysl a zaznívají fráze jako to, že James musel natočit film na jiné planetě, jinak to není možné. 

Triky jsou vynikající, především pak ve třetím aktu a máme očekávat hromadu scén, které budou vizuálními orgiemi, kdy vás oslní jak prostředí, tak tvorové z Pandory. 

Obávat se prý nemáme ani dlouhé stopáže (193 minut), protože nuda nehrozí. Někteří sice tvrdí, že stále (jako v případě jedničky) vítězí forma nad obsahem, ale ona forma je natolik nádherná, že to vlastně ani nevadí. 

Máme se tedy na co těšit a pro filmové fandy jde o vytoužený předčasný vánoční dárek. 

Zdroj: CBM, Fox/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat